У кожної людини в житті настає той момент, коли відбувається зміна цінностей. Хтось у чомусь розчаровується, а хтось просто знаходить ті речі, які вважає більш важливими.

Це гостьовий пост моєї коліжанки Тані Оселедько, котра якийсь час тому публікувала просто чудесну статтю про те, що робити якщо ну дуже сильно Хочеться на Балі (чи інший екзотичний острів).

 

Тетяна дівчинка зовсім не проста і вже зуміла достатньо побачити у цьому світі, щоб мати з чим порівнювати, а також визначити власну життєву позицію. На скільки я розумію, протягом останнього часу вона (як і багато хто з нас) переосмислила купу речей і почала інакше дивитися на світ.

Сьогоднішня стаття буде не про прекрасні пляжі, захоплюючі пригоди джунглями чи пляжні вечірки на безлюдних островах. Тетяна писатиме про те, як усе побачене і відчуте дало дівчині бачення того, що вона хоче робити далі і де саме.

***

Прямим текстом від Тетяни…

Дім для кожного є свій, і кожен обирає це місце сам.

Отож, кожна подорож, якою б довгою вона не була, має кінцеву точку повернення додому. Дім для кожного є свій, і кожен обирає це місце сам. Необов’язково це там, де ви народились, але завжди, кожна людина хоче бачити свій дім гарним і прекрасним. В моєму випадку домом є Україна.

Заради затишку свого дому люди починають робити хороші справи. І поподорожувавши Азією та Європою, я можу стверджувати, що щоб робити гарні вчинки, не потрібно бути волонтером, професійним благодійником , тощо. Потрібно просто усвідомлювати свою значимість і значимість найменшої крихти добра: підняти сміття на вулиці, перевести бабусю через дорогу, ініціювати прибирання в себе у дворі…

Прояв небайдужості і є найбільшим вкладом в розвиток всього навкруги.

Хочу привести кілька прикладів грандіозних добрих справ у світі. Ми ж розуміємо, що щоб подорожувати гарними місцями, треба щоб ці місця були, щоб гарні люди їх робили такими.

***

Неперевершені ідеї соціальної активності у світі,

…які надихнули мене і, надіюсь, дадуть вам грунт для роздумів.

Виробник взуття «TOM’S SHOES»  має лозунг «Buy one – give one»

Ви купуєте одну пару взуття, а таку ж пару взуття подарують дітям в країнах третього світу, що не мають взуття взагалі.

Або благодійна організація «KIVA»  з лозунгом «Loans that change lives». Проспонсоруйте комусь корову чи додаткове зерно для посіву, щоб ця сім’я могла оплатити навчання своїм дітям.

kiva-slide-001

Насправді таких ініціатив дуже багато, тому що все більше людей замислюється над тим, що змінювати світ ми можемо, починаючи з себе.

***

В Україні також є купа класних ідей і організацій,

А на фоні останніх подій ця сфера розвивається ще швидше.

Так, Благодійний магазин «Laska» продає зібраний одяг та взяття, а отримані кошти направляє на програми адаптації та розвитку дітей з дитячих будинків. Сюди ви також можете занести використані батарейки та згорілі енергозберігаючі лампи.

Або, волонтерський проект «Дивовижні» , які будують нове суспільство перетворюючи сірі будинки, дворики, ліфти, під’їзди та лавки на яскраве мистецтво, що радує кожного перехожого.

1509179_569095103158581_1095098425_n

***

В цей же час, я зрозуміла, що для мене зараз подорожі відходять на задній план і що мої зусилля та час потрібно направити саме в це русло, адже мій дім є Україна, і я відчуваю його потребу в допомозі, хоч я і не маю військової підготовки.

на головону

Саме тому запустила Social Shop. Це благодійний магазин, всі кошти від якого йдуть на допомогу постраждалим від війни на Сході України. Ми працюємо по схемі ресайклінгу, і таким чином досягаємо ПОТРІЙНИЙ ефект:

  • обмінюємось хорошими речами з хорошими людьми
  • допомагаємо тим, хто захищає наше майбутнє і тим, хто був змушений покинути свої домівки
  • оберігаємо наш глобальний дім – Землю – від неефективного споживання

fb2

Головне, щоб кожна людина, яка співпереживає і хоче допомогти, могла зробити свій внесок в загальну справу, яка є найактуальнішою зараз.

В Social Shop кожен небайдужий може знайти той спосіб допомоги, який йому підходить:

  • Купити річ
  • Віддати річ
  • Надіслати благодійну листівку
  • Зробити переказ

Зараз той час, коли свідомі люди не можуть просто сидіти і нічого не робити,час, коли будь-який вклад в нашу загальнонаціональну боротьбу є безцінним.

Неважливо що ви зробите: скористаєтесь існуючими способами чи створите щось самі – це буде краплею в океані, в океані нашого майбутнього.

Навіть якщо ви не пов’язуєте свого майбутнього з Україною, вам є над чим задуматись. Світ шалено пов’язаний, і біда в одному місці не є ізольованою кордонами та має широкий вплив навкруги. Адже ми ніколи не знаємо над якою проблемною територією може летіти наш літак одного дня.

Слава Україні!

1014250_10202139619125991_1118539481_n

ОРЕСТ: Героям Слава! Друзі, а які Ви ще знаєте подібні класні приклади того, коли люди створюючи подібні проекти генерують “справжню” ціність для суспільства чи окремих його частин?

Support and Follow events in UkraineMore Info