Зізнаюся, вже чотири роки поспіль я не зустрічав Нового Року в Україні. 2012 ми стрічали у Дахабі, Єгипет, 2013 – у Крабі, Тайланд, 2014 – в Леоні, Мексика, а теперішній 2015 настане для нас у селищі Муй Не, В’єтнам. Чесно кажучи, трішки вже скучив за тим, щоб провести ці свята у колі друзів та родини, але ж вир мандрів та пригод постійно кличе у далеку захоплюючу дорогу.

Колись раніше ще у студентські роки ми зазвичай збиралися компанією і влаштовували вертеп, несучи радісну звістку від хати до хати і, як правило, всі свята проходили у рідному Львові, оскільки у нашому місті ці традиції глибоко засіли і твердо тримаються у житті практично кожного.

(фото з city-adm.lviv.ua)

Тим не менше, Львів звичайно що не єдине місто в Україні, де можна і варто класно зустріти Новий Рік та провести Різдвяні Свята. Є ще купа інших чудових варіантів…

***

Оскільки в тематиці проведення зими в Україні, як Ви вже могли здогадатися, я не спец, то дану коротеньку підбірку для нас сформувала редакція нового українського тревел порталу ua.igotoworld.com, з котрими я активно співпрацюю останнім часом.

 

Диканька

диканька(фото з misto-market.com.ua)

Де краще знають, як зустріти Новий рік та Різдво, якщо не в Диканьці, в гостях у Солохи. Тутешні ресторанні комплекси, як от шинок у Проні, пропонують чимало новорічних програм.

Місцеві цікавинки: Хутір біля Диканьки, Кочубеївські дуби, Музей-заповідник Гоголя. А ще кажуть, саме в цій церкві Вакула малював чорта.

 

Одеса

одеса-зимою(фото iloveukraine.com.ua)

Цього року місто гумору обіцяє бути надзвичайно цікавим. Головні святкування пройдуть на Думській площі, можна буде скуштувати рекордного розміру пряник (12 метрів діаметром), побачити велопробіг Дідів Морозів. Чарівні герлянди на Приморському бульварі, каток та інші розваги на Дерибасівській.

Якщо витягуєте по фінансах, зупиняйтеся у готелі «Лондонська», серед клієнтів якого Айседора Дункан, Паоло Коєльо, Антон Чехов та інші.

 

Київ

київ-зима1-2(фото з tsn.ua)

Новорічну ялинку перенесли на Софійську площу. Вперше за багато років ялинка знаходиться не на Майдані, а в історичному місці – центрі зародження Київської Русі, біля Софії Київської.

Також новорічні та різдвяні свята цікаво пройдуть у музеї «Пирогів» та в комплексі «Київська Русь», що у Копачеві. Спробувати щось нове можна саме в цьому парку: казкові персонажі, ласощі, старослов’янські ігри, кінні упряжки та інше.

 ***

ОРЕСТ: Як істинний галичанин, додам від себе, що у деяких гуцульських селах і досі збереглися давні традиції святкування Різдва. Візит у Карпатський регіон можна класно об’єднати із сніговими спусками гірськолижних центрів (ось огляд).

Друзі, а де Ви зустрічаєте Новий Рік чи збираєтеся провести найближчі Різдвяні свята? Особисто я у В’єтнамі, де подібні дати мають зовсім невелику вагу, адже у них свій Новий Рік та інші основні релігійні дні. Де буде наступного року – поняття не маю. Можливо там, де запропонуєте Ви 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info