На цьому блозі опубліковано більше півтисячі різнопланових постів і сторінок, які стосуються таких тематик, як онлайн бізнес, сайто-/блого- ведення, тайм менеджмент, саморозвиток і суміжні, а також подорожі.

Це доволі багато інформації, котру мабуть навіть не осилити за місяць, якщо грунтовно досліджувати. Доволі часто я отримую повідомлення від читачів, котрі вперше знаходять на даний ресурс, що звучать приблизно так: “Привіт, Оресте. Класний сайт. Зиркнув одну сторінку і так захопився, що завис тут аж на пару годин. Дуже багато цікавої і практичної інформації, але хотів би ще уточнити ось що….”. Дуже добре це розумію, мозок просто перенавантажується. Сам неодноразово потрапляв у подібні ситуації, коли намагався віднайти потрібне мені вирішення в інтернеті.

підбірка-статей-блогу(десь у Гонконгу під час їхнього Майдану)

Так ось, останнім часом подібних повідомлень значно побільшало. Зокрема, стосовно аспектів створення, ведення і просування онлайн ресурсів. Річ у тому, що недавно була збільшена OpenMind активність присвячена саме тематиці ведення онлайн ресурсів. Також невдовзі (а саме у неділю) розпочинається навчально-практичний онлайн курс по створенню і просуванню сайтів/блогів самостійно (5 занять протягом 1 тижня).

Тому, даним постом хотів би відразу дати відповідь на ряд запитань, що вас цікавлять або могли б цікавити. Тут ви знайдете систематизовані корисні посилання на статті блогу, що стосуються даних справ, інтерв’ю з власниками сайтів і блогерами, практичні поради і реальні кейси.

***

Початок

 

Практичні поради по просуванню і розвитку онлайн ресурсів: 

  • 1000 справжніх фанів або весь маркетинг світу для простих людей у одній статті (читати)
  • Три проблеми більшості авторів сайтів і шляхи їх вирішення (дивитися)
  • Топ 7 помилок блогерів початківців (читати)
  • Поради по SEO просуванню від спеца (дивитися)

 

Інтерв’ю з авторами успішних сайтів і блогерами

  • Артур Оруджалієв розповідає про історію виникнення і ведення ain.ua, найпопулярнішого в Україні сайту про інтернет-бізнес (дивитися)
  • Топ тревел-блогер Олександр Чебан ділиться тим, як веде свій блог, і вказує на непрямі, зате дуже апетитні, переваги такої діяльності (дивитися)
  • Головний натхненник країни, Сергій Пішковцій, автор inspired.com.ua, розкриває фішки джерела безперервного натхнення і трохи технічниих деталей по веденню онлайн ресурсу (дивитися)
  • Олеся Сторожук, засновниця unistudy.org.ua ( який ми недавно перезапустили), розповідає про те, як з’явився даний найпопулярніший в країні ресурс про можливості міжнародного навчання для молоді (дивитися)
  • Практичні поради по запуску і розвитку тематичних сайтів від Павла Чайки, автора кількох різнопланових ресурсів у темах історії, психології, пізнавання світу і подорожей (дивитися)

 

Як блог слугує допоміжним інструментом до вже існуючої професії: 

  • Програміст Віктор Кучин запустив блог і тим самим примножив свої прибутки та й здобув деякого визнання в індустрії (дивитися інтерв’ю).
  • Щось подібне і трапилося з Віталієм Подобою (дивитися інтерв’ю)
  • Саме блог допомагає фінес-гуру Дарії Кареліній розвиватися професійно і постійно тримати зв’язок з її прихильниками (дивитися інтерв’ю)
  • Спочатку офісний клерк, потім модель і зрештою стюардеса, Галина Воробей, теж веде свій блог (дивитися інтерв’ю)

 

Як ведення блогу може перерости у професію і навіть бізнес: 

  • Стів Павліна, один із найвідоміших блогерів сучасності, почав викладати свої думки по саморозвитку онлайн, що згодом переросло у шестизначний бізнес (читати статтю)
  • Роман Бебешко не знав чим зайнятися. Запустив блог і в результаті створив власну фірму (дивитися інтерв’ю)
  • Саша Цецхладзе переїхала жити у Чорногорію і почала писати про країну. Згодом до неї почали звертатися люди за туристичними послугами (дивитися інтерв’ю)
  • Ось зрештою і мій шлях у онлайн підприємництві, що розпочався з простого блогінгу (читати статтю)

 

Кейс стаді по монетизації (якщо це є вашою метою) при веденні онлайн ресурсів: 

  • Як Віктор Кучин за допомогою блогу і не тільки заробив 17 500 грн. за два дні (читати)
  • Кейс Дари Кареліної по монетизації фітнесу (22 500 грн. за місяць) через грамотно сформовану видачу цінного контенту і які це дало результати у подальшому (читати)

 

Для натхнення: 

***

Не забудьте додати цю сторінку у закладки, оскільки за день всього не переглянути. Тим не менше, саме даний ряд статей блогу є мінімальною ефективною дозою із величезної захоплюючої маси інформації, від котрої аж тріщить інтернет. Фільтруйте якісний контент з-поміж водички, якщо ви націлилися на створення свого власного онлайн ресурсу, незалежно від мети.

Ну, якщо ж ви вже давно про це задумуєтеся (чи ідея виникла зовсім недавно), а руки до реалізації цього так і не дійшли, то ви натрапили на цю статтю у дуже вдалий момент 🙂

В неділю (01 березня) розпочинається навчально-практичний курс по створенню і запуску онлайн ресурсів власноруч. Вже через тиждень у вас не просто буде зареєстрований сайт чи блог, а й налаштований із сформованою структурою, опублікованими першими сторінками і чітким баченням його подальшого перспективного розвитку.

Курс Easy Site – ось всі деталі

Буду радий Вам допомогти 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info