Нещодавно мені довелося стати свідком доволі цікавих та неординарних реальних історій. Але ще приємнішим видалося те, що фактично випала нагода долучитися до позитивних змін у житті інших людей особисто. Мова йде про те, як дві моолоді мами, котрі більшість часу проводять з дітьми, почали заробляти онлайн, не відриваючись від свого потомства. Цікавим фактом є і те, що обоє діяли абсолютно незалежно одна від одної. Знайомтеся: Інна Морозова і Христина Стасюк (Дикун).

2mamas copy

Інна вже тривалий час проживає у подорожах з чоловіком і двома дітьми, а також веде власний блог про сімейний добробут Jablogo.com. Христя ж у свою чергу базується у Львові і також виховує з коханим двох діточок. Її діяльність представлена у блозі мудрості для жінок SmartLady.com.ua. Беззаперечно, їх лайфстайли трохи різняться, але все ж таки більшість речей об’єднують. Можливість заробляти гроші не покидаючи діток – це мабуть мрія усіх мам, чи не так? Ну що ж, а тепер давайте детальніше глянемо як це їм вдається.

***

Інна Морозова

Декілька років тому Інна з чоловіком продали власні бізнеси у Києві і подалися подорожувати. Обом вже було за тридцять і усвідомлення того, що життя проходить, а побачити ще хочеться стільки всього у світі, підштовхнуло їх на цей кардинальний крок.

Спочатку дорога привела їх на Канарські острови, де щаслива сім’я прожила близько року. Згодом далася у знаки остання криза. Іспанія стала просто занадто дорогою, тому довелося шукати більш бюджетне місце для проживання. Таким чином вони перебралися у Дахаб, Єгипет, звідки до речі почалися мої зимові мандрівки у теплі місця ще більше ніж три роки тому.

інна-дахаб

Добре розуміючи, що колись заощадження закінчаться, Інна почала вести блог Jablogo.com, у якому ділиться корисними практичним контентом по вихованню дітей і подружньому життю. Також їй довелося перекваліфікуватися з бухгалтера на сімейного психолога. Щоб повністю не залежати від заощаджень, чоловік Інни організував у Дахабі дитсадок для опіки над дітьми решти експатів, яких там до речі доволі багато, а Інна активно присіла на те, щоб розвивати справу онлайн.

Пройшло немало часу, Yablogo вже набув певної ваги, а щоденна відвідуваність почала вимірюватися сотнями користувачів. Тим не менше грошей все ще чомусь це не приносило. Ой, як нагадує це мені ситуацію з тим, коли я лише почав розвивати Ukraine-Travel-Secrets.com майже чотири роки тому. Трафік є, активність є, позитивні відгуки теж є, але от грошей чомусь нема. Працюєш, але справа не рухається, як того хочеться. Знайоме?

інна-у-дахабі

Тоді Інна звернулася до одного російського консультанта-продюсера, щоб виправити цю ситуацію, але в результаті активних трьох місяців роботи вони вийшли всього на пару десятків доларів. Беззаперечно це було велике розчарування, але наша героїня не зупинилася на цьому.

***

Якось, серфуючи численними сторінками всесвітньої павутини по тому, як розвивати онлайн бізнес (якість контенту сильно різниться), Інна натрапила на одне з моїх відео на YouTube каналі. Переглянувши пару роликів і полиставши блог OpenMind.com.ua вона почала застосовувати деякі мої безкоштовні поради, яких просто маса на сайті та в профілях у соцмережах.

Цей час якраз співпав з черговим набором у навчально-практичний курс TraveLEarning PRO, метою якого є допомогти людям створити власний онлайн бізнес на основі унікальних знань, професійних навичок чи улюбленого хобі. Інна приєдналася до програми і робота закипіла.

jablogo1 copy

Зазвичай мої курси починаються з таких базових речей, як пошук і перевірка ніші (адже більшість клієнтів приходять лише з нестримним бажанням розпочати власний онлайн бізнес і якимись дуже часто абстрактними ідеями по тому, як цю справу варто розвивати) і згодом переходить вже до більш складних алгоритмів.

Саме такою була ситуація з Христиною про яку піде мова далі, а от Інні у цьому плані було вже простіше – у неї вже був активний блог з присутньою аудиторією, більш-менш вибудованими відносинами і утвердженою експертністю.

***

Здається, що все чудово і шансів на провал просто не має. Тоді чому
попередня спроба монетизації показала такі невтішні результати? 🙁

Річ у тому, що в даному випадку аудиторія була не готовою до продаж. Люди звикли приходити на сайт, читати цікаві статті з порадами і час від часу лишати коменти в публікаціях, висловлюючи власне захоплення ресурсом. Тому основне завдання Інни полягало у тому, щоб плавно максимально безболісно для користувачів, без втрати власної репутації та шкоди для Yablogo, конвертувати тих читачів, які по-справжньому потребували допомоги, у клієнтів. А, як показує практика, найкращий спосіб комусь допомогти – це надати свої професійні послуги, продавши їх.

Для цього ми прийняли рішення застосовувати так звану технологію запуску – launch. Це доволі просунута методика, детальному розгляду якої відводиться окреме заняття в третьому блоці курсу TraveLEarning PRO.

Це дуже дієві та ефективні у застосуванні алгоритми, але приступати до їх реалізації варто лише тоді, коли у автора сайту вже є прокачана експертність, а також умовно мінімальна кількість фоловерів чи підписників. Мова йде про хоча б 500 осіб, які вже реально цікавляться тематикою, яку ви розкачуєте. Інакше, варто починати з більш простих технік, які ми покроково виконуємо разом у групі  згідно першого блоку курсу.

Якщо у двох словах, то спочатку Інна підготувала і зайнялася безкоштовною дистрибуцією інфографіки з 21 порадою по створенню умов, щоб дитина могла бавитися самостійно, а далі пропонувалася е-книга зі 135 ідеями для самостійних дитячих ігор, що вже на платній основі за незначну суму.

jablogo-книга-free copy (клацніть на картинку, щоб отримати інфографіку) 

Важливий момент! Не розраховуйте, що на продажі книг по 45 чи навіть 200 грн можна заробити на гідне життя. Тобто це можливо, якщо у вас бестселлер, але цього швидше за все не трапиться. Саме тому ми маєно в Україні стільки “умнобєдних” людей, які шукають спонсорів на видавництво книги. За плечима начебто гора знань і навичок, а кишені пусті.

Скажімо, продажі моєї Формули Продуктивності вже вимірюються тисячами, кількість письмових розширених відгуків перевалила за сотню, а контент вже поширюється на торентах з середнім балом 9,5/10. Тим не менше, це лише перший крок до монетизації знать і вибудови експертності.

Справжні гроші у такому бізнесі заробляються сервісами, тобто якісним наданням послуг своїм клієнтам напряму. Щоб краще зрозуміти цей підхід, обов’язково прочитайте публікацію 1000 справжніх фанів або Весь маркетинг світу для простих людей у одній статті.

***

Таким чином Інна запустила свої власні курси по виховуванню самостійності у дітей віком від 1 до 6 років, попередньо підігрівши цільову аудиторію серією з корисних відео та якісним контентом, паралельно використовуючи е-мейл маркетинт через розсилку.

-інни-e1432105441428 copy

Тут же при складанні текстів дався взнаки копіратинг, якому в межах програми TraveLEarning PRO виділяється окреме заняття. Ну, а всі гарні окремі цільові сторіночки, які ви бачили на прикладі сайту Інни створювалися на спеціальні преміум темі Divi, яка йде безкоштовним бонусом кожному учаснику, хоча коштує 69$/рік. Це ми здійснюємо легально по викупленій ліценції.

В кінцевому вийшли доволі непогані результати, як на першу спробу подібного запуску на сайті і всього за місяць роботи в купі. Ось принтскрін привітального повідомлення з нашої внутрішньої робочої закритої групи підтрики учасників курсу.

закрта-гркпа copy

Я не буду називати це секретною лабораторією чи іншими “хитрожопиим” словами. Це просто внутрішня група клієнтів OpenMind, де здійснюється обмін досвідом між учасниками і надається технічна та стартегічна підтримка зі сторони нашої команди. А даний формат роботи себе добре зарекомендував.

***

Детально про технологію просування продуктів чи послуг онлайн я вже розписував на прикладі запуску Віктора Кучина, коли той заробив більше 17 500 грн в межах двох днів і майже 40 000 за один проект в темі підготовки Junior Java спеціалістів. Обов’язково добре ознайомтеся з кейсом Віктора, а також перегляньте загальну картину запуску проектів онлайн.

По тій же схемі Віктор Зінченко успішно монетизував тему PHP програмування і підняв більше 20 000 грн. Ось тут коротко описаний кейс Віктора, а  також ще один Оксани Прокопченко у ніші англійської мови (переглянути).

***

Ну а зараз повертаємося до Інни. В результаті першого місяця роботи по моїх OpenMind технологіях наша героїня заробила більше 15 000 грн і запустила власні онлайн курси по виховуванню самостійності у дітей. Цим самим вона допомагає мамам вивільняти більше часу для себе, грамотно виховувати потомство, а також нарешті почала реально заробляти своєю експертністю онлайн, допомагаючи при цьому іншим.

Ось її відео відгук за підсумками першого місяця роботи зі мною. Відразу скажу, що з Інною ми працювали, згідно близького до індивідуального пакету курсу TraveLEarning PRO, хоча всі цільові сторіни вона робила самостійно, оскільки тема Divi, яка дається всім учасникам безкоштовно, реально рулить.

Чи може бути ще щось краще ніж такий стан речей? Впевнений, це лише початок її професійного розвитку, а сім’ю Шестакових-Морозових чекають тривалі незабутні мандри цілою сім’єю.

***

Христина Стасюк (Дикун)

христя-стасюк

Шлях Христі також був доволі  тернистим. Принаймні так здається мені зі сторони, оскільки ми познайомилися приблизно півтора року тому коли, вона придбала онлайн курс по тайм менеджменту Формула Продуктивності, на основі якого написана однойменна книга.

Як на мене, саме тайм менеджмент (у широкому значенні цього слова) є основою основ, оскільки успіх будь-якої справи залежить від вміння грамотно визначити ціль, правильної організації робочого процесу і ефективного досягнення наперед поставленої мети, незалежно від труднощів, які постійно з’являтимуться на шляху.

Логічним розвитком подій, коли всі основні речі впорядковані, є розвиток власної справи життя, яка б надихала на подвиги, розвивала людину професійно і приносила кошти. Власне на цьому я наголошував, виступаючи на TEDx  7  травня.

***

Таким чином Христя потрапила до лав TraveLEarning PRO і почала напрацьовувати свою майбутню професію. Враховуючи, що вона прийшла у цей бізнес з повного нуля, а крім того сиділа вдома з двома дітьми, почати займатися абсолютного новим видом діяльності було зовсім непросто.

Я добре пригадую той час, коли ми ламали голову при виборі ніші. В результаті було поставлено ставку на так звані дудл відео, тобто відео ролики, що покликані збільшувати лояльність потенційних клієнтів до сайту, а відтак і підвищення конверсії продаж.

дудл-відео

Свій перший ролик Христя зробила для сторінки онлайн конференції про інтернет бізнес в Україні – ebiz, безпрецедентну подію УАнету, яку я організовував минулої весни. У конференції взяло участь більше 3000 осіб, а Христя стала однією із числа спікерів. Мені завжди приємно підтримувати своїх і звичайно пріоритет у подібних речах надається тим, кого знаю особисто і тим більше клієнтам. Це був її дебют, в результаті чого Христя мала нагоду запрезентувати свої послуги до широкого загалу.

***

Перші фінансові результати видалися доволі скромними, всього 3000 грн. Але ж це перші кровні клієнти. Жоден підприємець не забуває коли і як заробив свої перші гроші.

Ось відео відгук Христі річної давнини.

Далі почалися місяці невтомної активної праці. Було купа злетів і падінь. Справа Христини потроху розвивалася. Вона заснувала власну студію по створенню мальованих відео для бізнесу і потроху утверджувалася, як професіонал на ринку, а її портфоліо зростало.

Паралельно Христя вела блог мудрості для жінок SmartLady.com.ua, на сторінках якого розкривала вічно актуальні жіночі питання. Час від часу при організації подій (як от itravel, ebiz-2015 та інші) я запрошував Христю до участі, щоб допомогти їй розвиватися у вибраному напрямку.

І ось декілька днів тому, під час моєї останньої подорожі Середньою Азією, отримую від Христі такий лист:

дикун1

Ось курс, який запустила Христя. А тут ви можете безкоштовно спробувати цікава для вас така діяльність чи ні.

Скажіть, хіба може бути щось краще ніж усвідомлення того, що твоя справа по-справжньому не просто допомагає людям заробляти гроші, але й кардинально змінює їхнє життя на краще? Особисто я чогось цікавішого, більш надихаючого і далекоглядного ще не знайшов.

Ось відео відгук, який нещодавно записала Христина. Фінальний результат 27 000+ грн. Все прямим текстом:

***

Резюме

Подібні речі і свіжі приклади двох наших мам просто не дають мені права зупиняти чи принаймні заповільнювати OpenMind діяльність. Ринок інтернет бізнесу в Україні постійно розвивається. Люди все більше і більше схильні користатися дистанційними послугами інших. Таким чином формується ціла нова  культура і ніяка криза не в змозі зупинити цих невідворотніх процесів.

А головне! Я щиро переконаний, що кожна людина може поєднати власні унікальні знання, професійні навички чи улюблене хобі з прибутковою справою в інтернеті, і щодня активно працюю у даному напрямку, показуючи в першу чергу це власним прикладом, а також результатами клієнтів.

Більше успішних кейсів моїх учнів ви знайдете на сторінці-опису навчально-практичного онлайн курсу TraveLEarning PRO. Там же детальна структура курсу і додаткові роз’яснуючі відео. Власне зараз триває набір у чергову групу. Приєднуйтеся і ви. Буду радий допомогти 🙂

.
Ну як вам ці приклади, друзі? Вже визріли ідеї по тому чим можна займатися онлайн?
Якщо так, то поділіться у коментах, а я у свою чергу обов’язково дам зворотній зв’зок!

Support and Follow events in UkraineMore Info