Ця реальна історія варта всіх пальмових гілок. Якби ми почали знімати кіно на основі реальних подій, поданих нижче, то могла б вийти непогана драма, в котрій більшість людей простежували б відрізки і свого житття. Але наразі обмежимося однією статею.

Знайомтеся – Олексій Босий. Ще три роки тому хлопчина був звичайним студентом з провінційного міста, котрий приїхав у столицю. Зараз же він співпрацює з провідними бізнесменами у сфері рекламних послуг і зовсім скоро потрапить у штат провідної світової компанії, що видає онлайн програми по особистісному росту – MindValley.

босий

Наш герой, як і більшість професіоналів своєї справи, починав з самих низів. Його шлях був відносно тривалим і тернистим, з купою прикрих перешкод і незабутніх злетів. Це не історія про те, як хтось “швидко вибився в люди” чи одного ранку прокинувся з купою грошей на банківському рахунку. У житті на жаль (чи на щастя) все не так.

Це своєрідний кейс стаді одного звичайного молодого амбітного хлопця про те, яким виглядало його життя протягом останніх трьох років у напрямку до реалізації мрії. Далеко не все вдавалося з першого разу і далеко не все вдавалося взагалі. Тим не менше, вкотре переконуюся, що є правда у світі і добро завжди перемагає. Звичайно, це не випадковість, а результат системної сумлінної праці і роботи над собою. Саме в таких випадках нам усміхається доля, чи не так? 🙂

***

Початок

Йшов 2012 рік. Студент почав задумуватися над тим, що стандартний шлях (диплом – робота – відрахування на книжку – пенсія) його нікуди не призведе. Як і більшість людей, про кого йде мова у цьому блозі, відповіді почав шукати десь в інтернеті. Невідомо яким чином дороги всесвітньої павутини привели його на сторінки OpenMind.com.ua.

Олексія неабияк зацікавила моя практична філософія. Власне на той момент це була ще навіть більше теорія, оскільки у свою першу довготривалу подорож з повною окупністю лише від онлайн бізнесу я відправився лише зимою 2012-2013. Ось фінстрип зі звітом тієї рокової мандрівки у Пд-Сх Азію.

Добре дослідивши сайт, Олексій придбав одну із попередніх версій курсу TraveLEarning PRO, мета якого допомогти людям створити власний онлайн бізнес на основі власних унікальних знань, професійних навичок або ж улюбленого хобі. Таким чином невдовзі з’явилося його перше дітище ICWorld.com.ua (Я бачу світ) – сайт про подорожі.

iqworld

Свої перші пару сотень гривень Олексій заробив вже за місяць. Ну ось власне його короткий відгук 2,5-річної давнини. Зараз аж смішно дивитися, але ж розумієш, що це історія. Зацініть старі кліпи Аква Віти чи інших виконавців з Території А у середині дев’яностих 🙂

***

Напрацьовування експертності

Невдовзі перед молодим хлопчиною постало дуже важливе питання, з котрим стикаться більшість початкових онлайн підприємців: “А як я можу розвивати сайт, якщо сам я не експерт у цьому (чи принаймні не почуваюся таким)”. На той момент Олексій вже трохи поїздив по Європі, але до справжнього тревел-гуру він не дотягував.

І тут визріла ідея заробляти на знаннях інших. Трохи розібравшись у маркетингу і системі продажу знань, наш герой організував семінар з гостьовим спікером, де експерт ділився лише контентом, а Олексій забезпечував все решта (рекламу, сторінки сайту, інші деталі події). В народі це ще називається продюсуванням.

Ось тут Олексій побачив, що може бути корисним іншим у плані послуг “під ключ” і почав прокачувався у сфері створення сайтів і дизайну. У нього з’явилися перші замовлення і життя у фінансовому плані стало значно покращуватися, а його експертність і утвердження на ринку – зростати.

Ми частенько переписувалися і я залюбки запрошував мого успішного учня на різноманітні події, що організовував сам. Мова йде про онлайн конференції, що відбувалися кожні пару місяців та інші професійні заходи.

олексі-виступає

Пройшов рік. Для нашого героя наступний стрибок у професійному розвитку видався дуже природнім. Де першим кроком є створення сайтів, практично всіма наступними постають питання розвитку і просування. Тому Олексій почав глибше досліджувати маркетинг і рекламу, акумулювавши величезний теоретичний багаж знань.

Десь на початку 2014, коли я перебував у Мексиці, ми вкотре вийшли на зв’язок, щоб по-братськи поспілкуватися. Тоді Олексій разом з Тетяною Оселедько випускали у світ онлайн путівник по Індонезії і звернувся до мене за рекламною підтримкою. Звичайно я не міг відмовити, але що було більш важливим – мене приємно вразило те, як хлопець підходить до організації запусків подібних проектів. Тому я запропонував Олексію роботу в OpenMind.com.ua.

***

Нові можливості і горизонти

Невдовзі ми запустили ebiz2014 – першу онлайн конференцію про інтернет бізнес в Україні, куди потрапило більше 3300 осіб. Підготовкою маркетингу і організацією всіх дрібних хитромудрих штучок займався здебільшого Олексій.

Звичайно за мною було їх стратегічне впровадження, виділення бюджету і доведення справ до результативного кінця – make things done. Знайоме? Ви щось починаєте, ніби класно стартанули, але до результативного кінця справа не доходить і зависає десь на 40-60% реалізації. Так ось, звертайте увагу на це.

Власне з ця подія дала поштовх до розвитку численних дрібних онлайн проектів простих людей, серед яких знайшли себе Христя Дикун (відеоскрайбінг)Іван Князевич (фейсбук реклама) та інші. Це було насправді щось революційне. Записи всіх виступів доступні безкоштовно після реєстрації на сторінці події.

***

Таким чином відбувся черговий стрибок у діяльності OpenMind. Наша діяльність відбувалася дистанційно, тож Олексій скористався можливістю поєднати приємне з корисним та необхідним і поїхав на півтора місяці в Туніс.

олексій-туніс

Це був цікавий досвід для нас обох. По-попеше йому – працювати повністю онлайн, перебуваючи у далекій країні; По-друге мені – відчути, а як це, коли твої співробітники поза зоною безпосереднього впливу, мають власне цікаве життя і постійно розвиваються, досліджуюючи нові горизонти. Зрештою, курси TraveLEarning PRO також вийшли на новий якісний рівень.

Чесно кажучи десь такою я бачу команду OpenMind в ідеалі – різні люди, що знаходяться у віддалених куточках світу, зате об’єднані спільно метою – розвиватися і розвивати! Тест драйв удався, Ми чудово спрацювалися. Були звичайно свої певні косяки, але ж куди без них. Таке життя і бізнес.

***

Амбітний розвиток далі

Пропрацювавши у активному режимі півроку, Олексій вирішив підкорити нові горизонти у подорожах і в особистісному житті. Він спланував тривалу поїздку в Індію. А щоб краще влитися у місцеву культуру і отримати нові професійні навички, вирішив влаштуватися у місцеву Digital агенцію, для чого потрібно було пройти певну апліційну процедуру.

Повірте, я добре знаю як непросто молодій людині кудись пробитися у сучасному світі, адже сам свого часу надсилав сотні резюме і проходив десятки аплікаційниих процесів. Чудовим помічником молодому професіоналу може слугувати рекомендаційний лист від наукових керівників, старших співробітників чи власників підприємств, кому довелося мати справу з людиною.

Тому, перебуваючи у Нью-Йорку, я просто-напросто записав для Олексія рекомендацію на відео, що адресована до широкого загалу.

В результаі Олексія прийняли у штаб квартиру RabbitDigital.in у Хайдерабаді. Не буду вдаватися у деталі, бо не знаю сам, але майже півроку у Індії це чудовий досвід. Сам знаю, оскільки саме в цю країну я потрапив на кількамісячне стажування  відразу після закінчення ВУЗу. Ось мої топ-10 місць у Індії. Все суцільний великий фан: робота, подорожі, нові знайомства і незабутні враження.

alex-india

 

алекс-мото

***

Паралельно з виконанням у RabitGigital Олексій займався фрілансом у сфері маркетингу і надавав послуги деяким провідним онлайн підприємцям РУнету, завдяки попереднім отриманим навичкам і постійному самонавчанню.

Таким чином він вийшов на дохід у 1000+ $/міс. Як на мене, саме стільки є мінімальною ефективною дозою (МЕД) у плані фінансів для тривалих самостійних і частих подорожей світом.

Після завершення контракту, він перебрався на Гоа, звідки провадив свою онлайн діяльність. Ну, хіба ж це не чудово?

олексій-год

Зовсім недавно Олексій повернувся до України, щоб відвідати рідних, побачити старих друзів і просто трішки побути на батьківщині. І хоча наша держава переживає турбулентні зміни, на побутовому рівні все залишилося таким же самим. Тим не менше планів повертатися до попереднього життя і шукати роботу в Києві у Олексія зовсім не має. Він мислить глобально.

***

Нова ще вища планка

Минулого місяця мені на поштову скриньку надійшов такий лист:

mindvalley1

ВАУ! О це він замахнувся. Для тих, хто не в курсі, MindValley – це провідна компанія у світі по просуванню і продажу інформаційних продуктів у сфері саморозвитку. Наразі ця компанія оцінюється у 40 000 000 $ (сорок мільйонів доларів). Головний офіс компанії знаходиться у столиці Малайзії, місті Куала-Лумпур, де свого часу мені також вдалося побувати, а також зустрітися з цікавими людьми.

***

Пройшов ще місяць. Я розсікаю між стрімкими горами Тянь-Шаню десь у Середній Азії і збираюся повертатися до Львову із зупинкою у Києві. Щоб наповнити свої пару днів у столиці сенсом, контактую з деякими колегами, щоб зустрітися, поспілкуватися про життя, бізнес та набратися енергії. Звичайно не можу не зустрітися і з Олексієм, оскільки ми не бачилися вживу вже майже рік.

При зустрічі з’ясовується, що його все ж таки запросили у команду MindValley і власне зараз дві сторони займаються всіма документами. Протягом місяця наш герой вже повивен знаходитися далеко-далеко, підкорюючи нові професійні і особисті вершини 🙂

***

Резюме

На завершення, ось коротеньке інтерв’ю з Олексієм Босим, яскравим прикладом для інших молодих співвітчизників. З короткого відео ви дізнаєтесь як він пройшов шлях від життя на стипендію і бажання змін до подорожей світом і заробітку від 1000$/міс. Також отримаєте корисні поради від практика, з чого варто почати і на що звернути увагу для того, щоб досягнути позитивних змін в своєму житті.

Як бачите, у світі можливо все. Шлях до реалізації не завжди буде швидким і простим. Краще сказати, як правило це буде тривалий процес з купою підводних каменів. Але життя таким і є. Будь-яка справа розвивається природньо. Комусь це вдається краще, комусь – ні. Хтось задовольняється досягнутим, а інші продовжують рухатися вперед і щоразу спостерігають для себе нові перспективи.

Головне – це почати, зробити перший крок. А за ним ще один, ще і так далі. Ваш ритм хотьби постійно пришвидшуватиметься, а  ступатимете все впевненіше і впевненіше.

З чого почалося це у Олексія? Із практичного застосування матеріалів курсу TraveLEarning PRO. Ти молодець, Олексію. Далеко підеш. Я радий, що наші життєві стежки перетнулися свого часу. Успіхів!

Куди воно може привести вас, друзі? Поняття не маю, але перспективи простежуються і прикладів навколо (включно з кейсами у цьому блозі) вже достатньо. Приєднуйтеся. Власне невдовзі стартує черговий набір. Буду радий допомогти й посприяти у розвитку і вам 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info