Хто рано встає, тому Бог дає! Регулярні ранкові підйоми фактично врятували мені життя!

Чесно кажучи, не знаю що б я зараз робив, якби не привчив себе прокидатися на зорі всього пару років тому. Тоді ще не було цього блогу (та й взагалі не було жодного з моїх теперішніх проектів). Я прокидався о 8 годині. З 9 до 18 виконував свої трудові обов’язки, а реалізація мрій залишалася на вечір. Протоптавшись таким чином пару місяців, я збагнув, що так далеко не заїдеш.

Тому застосував зовсім нехитрі, але ефективні, методи – просто почав прокидатися о 6 ранку. Таким чином  перші дві години кожного дня (за винятком хіба вихідних) протягом п’яти місяців виділяв на самонавчання і розвиток власної справи. В результаті за 5 місяців акумулювалося більше 200 годин плідної роботи у одному напрямку, чого більш ніж достатньо для зрушення великого кита (саме так ми називаємо об’ємні проекти в межах онлайн тренінгу Формула Продуктивності, щоденні заняття в якому проходять о 7 ранку).

марта-зранку(На неї у якості тренера мені впливати найважче. Треба шукати інший підхід)

Так народився Ukraine Travel Secrets і я перейшов на full time лише на себе. А там вже невдовзі виник OpenMind з супутніми проектами. І ось маховик онлайн бізнесу закрутився (ось детально про те, як я розвився в мережі і почав заробляти перші кошти онлайн), а я і далі намагаюся щодня прокидатися рано-вранці.

Але можливі успіхи у підприємницві є лише однією з переваг ранішніх підйомів – мова йде про принцип Eat Your Frog in the Morning First. Також – душевна гармонія, прекрасні краєвиди, добре самопочуття, додаткова енергетика, вчасно завершені справи (я можу продовжувати). Але зараз не про це. Припустимо, що ви вже достатньо вмотивовані, хочете почати прокидатися з самого раня і чітко знаєте для чого це вам потрібно. Тим не менше, якась сила вам цього не дає зробити. Якщо так, то ця стаття саме для вас.

***

Відразу хочу спростувати одне із найбільш поширених заперечень, типу: “У мене інші біоритми – я сова”! Якщо насправді думаєте, що ви сова, то спробуйте обернути голову на 360 градусів. А тепер серйозно: Просто перемістіться на пару часових поясів на захід. Наприклад у Нью Йорк, Торонто або хоча б Берлін. Магічним чином по вашому совиному біоритму почнете прокидатися раніше, чи не так? 🙂

Тому заховайте всі свої відмазки подалі. Залипання в ліжку до обіду – це ніщо інше, як сформована застигла звичка. Те саме стосується і ранішнього підйому. З цим розібралися!

***

Отже, ось пару практичних фішок і рекомендацій, які допоможуть вам почати прокидатися вранці 🙂

 

1) Спіть достатньо часу, щоб добре виспатися

Для більшості здорових дорослих людей нормальна тривалість добового сну повинна складати 7-8 годин. Є звичайно унікали, але я та більшість інших не з таких. Це проста фізіологія. Відповідно, якщо ви хочете почати прокидатися о 6 ранку, напрошується висновок, що варто лягати о 22-23 годині, чи не так? Ось так просто 🙂

Хтось скаже, що і так не встигає зі всім розхлебтися. Тому і економить час недосипанням. В такому разі я порекомендую почитати статтю 10 Фішок Тайм Менеджменту, які змінять ваше життя, і застосувати на практиці подані у ній принципи.

Ну, а якщо бажаєте ефективно інтегрувати у своє життя тайм менеджмент і кардинально змінити продуктивність власного життя вже за 10 днів, то скористайте з тренінгу Формула Продуктивності, або ж принаймні прочитайте однойменну книгу. Це не жарт!

Але ж що робити, якщо хочеться тусуватися з друзями по вечорах або ж принаймі піти з дівчиною у кіно? Читайте далі. Там є рішеня і для вас 🙂

 

2) Мінімізуйте спокусу повернутися у ліжко

Для цього просто ставте будильник (з самого початку його ми використовуємо і так по дефолту) у такому місці, щоб для його вимкнення потрібно було встати і трохи пройтися. Бажано у сторону ванної кімнати. Інакше, якщо будильник поряд, а ви знаходитиметеся у горизонтальному положенні, то після його вимкнення ви просто вирубитеся знову. Не мені розказувати, і так самі знаєте 🙂

 

Це дві базові речі, без яких нікуди взагалі, але
є ще пару класних робочих фішок. Про це далі.

***

 

3) Регулярно влаштовуйте собі сієсту

Жителі південних країн чудово розуміють, що роблять – dolce vita 🙂

Сієста лайвстайл успішно практикується багато де. Зокрема, з країн, які мені доводилося відвідувати, це сильно проявляється у Мексиці, Кубі, В’єтнамі, Іспанії та деяких інших.

(здоровий денний сон на Адріатичному узбережжі Албанії)

Той, хто мене знає трохи ближче, вкурсі, що я полюбляю частенько покемарити у обід. Скажімо з 14 до 15. Година сну вдень рахується за дві години уночі, тому можна сміло лягати опівночі і без проблем прокидатися о 6 ранку. Тусовщики, це для вас.

Таким чином день розбивається навпіл і у вас є можливість прожити два життя замість одного. Скажімо, коли вхожу у такий ритм, то до обіду займаюся суто діловими справами, а після – розвагами і тусовками.

Звичайно подібного розпорядку складно притримуватися, коли у вас фіксовані робочі години або йде безперервний вхідний потік людей, згідно графіку. Але ж обідньої перерви ніхто не відміняв.

Ось, як діти у Тайвані сплять на перервах у школі. Викладачі до речі теж! Подібне відбувається і у офісах. Чому б не спробувати застосувати подібну практику і у вас? 🙂

 

4) Вимикайте всі монітори за годину до/після сну

Залипання перед компом чи телефоном вже на подушці частенько розтягується на години. Крім того мозок просто не має як відпочити і продовжує переварювати інформацію навіть після того, як ви заснете.

А ось і ще одне правило: Перевірка мейлу чи соцмереж з самого ранку зруйнує 80% вашої продуктивності на цілий день. Не нехтуйте цим.

Щоб рука сама не тягнулася до нашого маленького друга, просто застосуйте фішку №2 цієї статті. Відкладіть телефон і комп подалі від ліжка, щоб підніматися за ним було складніше ніж боротися з самоконтролем. Додатково до теми рекомендую почитати статтю – Інформаційна дієта або Чому не варто читати новин і бути в курсі всіх подій.

 

5) Заплануйте на наступний день щось цікаве

Пригадайте моменти, коли ви готуєтеся до подорожі чи якоїсь іншої неординарної події із захопленням. Магічним чином якось самі прокидаєтеся за пару хвилин до дзвінка будильника, чи не так? Так ось, наша свідомість із захопленням чекає настання наступного дня і сама підганяє тіло прокидатися раніше, щоб приступити до діла.

На щастя, практично все чим займаюся, приносить мені нереальний кайф, тому питання з пошуком “справи життя” вже не стоїть. Якщо вважаєте, що у вас просто немає тієї причини, щоб прокидатися зранку, згенеруйте її. У світі більш ніж достатньо цікавих і прибуткових справ до смаку і під силу кожному. На цьому блозі вже є достатньо реальних кейсів, щоб показати шлях будь-кому. Візьміть для прикладу цей – Як монетизувати власне хобі; 22 500 грн. за 1,5 місяців у темі фітнесу.

***

Для початку цього достатньо. Не хочу занадто ускладнювати, хоча цю тему можна розкривати вічно. Чого лише варті стаття 10 фішок Тайм Менеджменту, які змінять ваше життя або ж пункти книги Формула Продуктивності, у яких йдеться про сон.

Впевнений, що застосувавши дані прийоми, ви перетворитеся у справжнього соловейка вже зовсім скоро. 10 вранішніх підйомів протягом двох тижнів по буднях і ву-а-ля. Вітаю у новому світі 🙂

***

Також рекомендую завантажити інфографіку з більш ніж 80 різними прийомами і техніками з тайм менеджменту, самомотивації і персональної продуктивності.

 (клацніть, щоб завантажити)

***

Ну, а якщо з інтеграцією цих навичок у власне життя проблеми або ж хочеться прокачатися ще краще, то щиро запрошую у онлайн тренінг по тайм менеджменту Формула Продуктивності. Заняття по будніх проводитимуться о 7 ранку, тому звалу залипати в ліжку у вас просто не буде. Спеціально для “затятих сурків” ми будемо надавати безкоштовний екстра сервіс “побудка” 🙂

А загалом ми системно попрацюємо над вашою продуктивнсітю і вже за 10 днів ні ви самі, ні близькі вас не впізнають. Не кажучи вже про масовий розвиток проектів у діловому й особистому житті. Зацініть хоча б проміжні і фінальні результати попередніх учасників цього курсу, серед яких люди абосолютно різних соціальних статусів, віку, кількості грошей у гаманці, стилю життя і вдачі.

Буду радий допомогти. Деталі тренінгу під катом. Початок вже 5 липня. Приєднуйтеся!

І пам’ятайте: “Якщо ви прокидаєтеся перед сонцем, то воно протягом дня йтиме за вами. Інакше вам доведеться плестися за ним”!

орест-зранку(Моя робоча обстановка сьогодні десь о 6:25. Шаян, Закарпаття)

***

А тим часом напишіть які методи і прийоми допомагають прокидатися з самого зранку вам. Або ж, на якому етапі ви зривалися, щоб попередити колег (і себе знову) заздалегідь. 

Support and Follow events in UkraineMore Info