Всі ми знаємо про Airbnb, найбільший сайт оренди житла у світі. Це онлайн посередник, який зводить локальних власників квартир з мандрівниками. Зазвичай ціни виходять дешевші ніж бронювати готелі, а за рахунок того, що для багатьох людей, це не є основний бізнес, часто можна домовитися на м’якших умовах. Скажімо, раніше заїхати або доставити ще одне ліжко при потребі. 

Я й сам часто зупиняюся саме через Airbnb. Ось, наприклад, вітальня нашої чотирикімнатної квартири буквально за пару метрів від пляжу Копакабана в Ріо де Жанейро. Двомісні номери у готелях цього району починаються від 100$/ніч, а ліжко у хостелі – 25$ і більше. Натомість нам вийшло всього по 20$ на особу у власних апартаментах в повнофункціональною кухнею, просторою вітальнею та охороною в під’їзді (у Бразилії це важливо). 

airbnb-квартира-ріо-бразилія

Якщо ви і досі бронюєте проживання лише на Booking.com чи Hostelworld.com, то рекомендую переглянути чудові альтернативи на Airbnb. Окрім власне самого житла, ви ще й отримуєте безпосередній зв’язок з власником, котрий зазвичай підкидує корисну пораду, а також розкаже куди піти і що подивитися з локальної перспективи. 

Також на Airbnb є можливість бронювати не лише квартиру, але й цілий будинок, окрему кімнату чи просто місце на дивані. Доступна коротко- і довготривала оренда напряму від власників. Коротше кажучи, варіантів до кольору до вибору.

*** 

Ось, наприклад, наша вілла у Сальвадорі в закритій безпечній резиденції за пару метрів від моря. 

3-Сальвадор-пляж5

3-Сальвадор-пляж7

А це вигляд з балкону квартири у Лас Пальмас, Канари перед тим, як ми зайшли на той же лайнер, який ви бачите на фото, і відправилися морем через всю Атлантику в Бразилію

8-корабель

Одним словом, якщо шукаєте проживання у подорожах, то завжди розглядайте Airbnb, як варіант. 

*** 

Заробіток на Airbnb 

Більшість сайтів, де щось продається, мають так звані партнерські програми. Особливо це стосується тревел тематики, де частота покупок доволі висока і є можливість гармонійно вбудувати цю модель маркетингу корисний контент будь-якого ресурсу чи публікації онлайн. 

Зазвичай є два основні варінати:
1) Приведи друга і отримай якусь суму на свій рахунок;
2) Приведи друга і отримай комісію з продажу;  

Якщо ви вже користувалися Airbnb, то мабуть бачили, що сервіс активно пропонує своїм користувачам поділитися лінком, після використання якого обоє (ви та інша особа) отримуєте по 20$ на свій рахунок, які потім можете закласти у сплату наступного бронювання.

Прикольна фішка, оскільки дає можливість економити на проживанні.
Ось, до речі мій лінк – www.airbnb.com/c/ozub?s=8. Користайте! ? 

orest-airbnb

Щось подібне є в міжнародного сервісу таксі Uber.

Скориставшись аплікухою на телефоні і використавши промокод – orestz4ue, ви отримаєте порядка 13$ на свій рахунок та цілком зможете непогано покататися у багатьох містах світу на таксі безкоштовно. Ось вже народ розсікає по Бангкоку

uber-орест

***

Але ж завжди приємніше отримувати справжні
“живі гроші” ніж поповнення балансу, чи не так?

Скажімо багато сервісів з рубрики Використовую мають реферальні лінки, з чого регулярно мені капає якась копієчка. Важливий момент! Користувач не плалить більше. Просто сервіс ділиться зі мною комісією за приведення клієнта. Я ж у свою чергу не тулю фігні і рекомендую лише те, чим насправді користуюся сам. При такому розкладі виграють всі, погодьтесь. 

Так ось, свого часу я шукав партнерську програму від Airbnb, але на велике здивування нічого не знайшов. Навіть вбивав у пошуку “airbnb affiliate», але безрезультатно. Лише ті лінки на 20$. Ну ок, не біда. Сервіс і так класний. 

І ось буквально два тижні тому до мене написав Олексій Янчук. Це наш співвітчизник, котрий працює в найпопулярнішому російському сервісі бронювання авіаквитків, готелів, оренди авто і навіть оформлення страхівки – Aviasales.ru. Засновник фірми, Констянтин Калінов, в принципі є класним чуваком, а вся їхня команда живе та працює у Тайланді і Олексій теж.

Очевидно Олексію сподобався мій блог (особливо, за його словами, стаття про те, як українцям відкрити ПейПал і приймати кошти з за кордону) і він поділився класною можливістю яку недавно реалізував їхній сервіс. 

***

Партнерка AirBnB з реальною виплатою комісійних. Ухти!

партнерка-airbnb

Команда Aviasales розробила цілий генератор партнерок на туристичну тематику – Travelpayouts.
Серед доступних кампаній є й реферальна програма Airbnb. Деталі під катом. 

А це основні моменти:

Розмір комісійних складає 40% від збору AirBnB і 4% від загальної суми оренди.
Наша квартира у Ріо де Жанейро коштувала порядка 800$, збір Airbnb – 10% = 80$. В таком увипадку комісія користувача, за чиїм лінком відбувається реєстрація склала б 34$ або 4% від загальної ціни. І так на всі пропозиції. 

Тривалість життя cookie – 30 днів.
Це час на який зберігається інфа, від кого перейшов користувач. Тобто, якщо 15 грудня людина перейшла за партнерським лінком, а забронювала житло 27, чи навіть на початку січня, комісія все одно зараховується. 

Статистика в кабінеті партнера оновлюється раз на добу.
Тому не варто нервово тиснути F5 з надією прослідкувати свій єдиний перехід на сайт. 

Проводиться строга модерація партнерів.
В першу чергу це офер для авторів сайтів, власників онлайн платформ і лідерів точок зору у тематиці подорожей, а також всім, що з нею пов’язано. Під час заповнення своєї анкети (реєстрація тут), обов’язково детально і чесно вкажіть всі ваші джерела трафіку і методи роботи онлайн. Також зверніть увагу на заборонену діяльність. 

Сервіс співпрацює лише з користувачами з України, Росії, Білорусії та Чехії.
Не знаю чи є ще подібні варіанти у англомовних колег, але адміністрації AviaSales мабуть довелося добряче напрягтися, щоб вибити таку ексклюзивну партнерку у Airbnb

Отже, як бачите, варіант цікавий і конструктивний. Чому б не просувати ті речі, котрими й так залюбки користуємося та ще й, заробляючи на цьому гроші? 

Дуже важлива деталь! 

Як і у всіх реферальних програмах, для того, щоб система спрацювала та за вами була закріплена трансакція, необіхно, щоб користувач перейшов по реферальному лінку. Інакше просто не має технічної можливості зафіксувати контакт. Тому уважно перегляньте інструкцію по тому, як формується реферальне посилання. Це важливо. 

Саме для цього у своєму приватному кабінеті серед підготовлених сервісом промо матеріалів ви знайдете генератор формування лінків (а також віждет, банери etc). Це зручно і автоматично. 

промо-airbnb

Моя порада – використовуйте текстові лінки та органічно вставляйте їх там, де це найбільш доречно. Як я люблю говорити – без фігні і подвогів. А тут ще купа практичних порад по просуванню і відповіді на типові запитання (FAQ) від авторів сервісу. 

Також ви можете самостійно бронювати житло по власному ж лінку. Це дозволено! Бізнесу на цьому звичайно не побудуєш, але чому б не зекономити. Сам так роблю ? 

*** 

Резюме

Ну ось і все в принципі. Як на мене, це зовсім непоганий варіант. Давайте підсумуємо. 

1) Якщо ви ще не користувалися Airbnb, то щиро рекомендую. Це найкращий сайт по пошуку і оренді житла у світі. Переважно приватні квартири та особняки. Довго- і короткотермінова оренда у власників напряму. 

Зареєструйтеся по цьому лінку (www.airbnb.com/c/ozub?s=8) і ви отримаєте 20$ на свій рахунок, який зможете використати для оплати бронювання. 

2) Якщо ви тревел блогер або маєте інший тематичний ресурс і не проти заробляти онлайн, рекомендуючи людям найкращий сайт у світі по оренді житла, то обов’язково зареєструйте собі партнерський акаунт на Travelpayouts

Далі беріть у приватному кабінеті персоніфіковані лінки і конструктивно поширюйте їх у відповідних місцях, заробляючи при цьому 4% з оренди житла. 

Також гляньте які ще варіанти доступні у кабінеті партнера. Зокрема, авіаквитки, готелі, оренда авто і страхівка вам теж можуть стати у нагоді. Користайте і насолоджуйтеся мандрами. 🙂 

І найважливіше – транслюйте цінність!

Поширюйте інформацію там і тоді, де вона є доречною. Пропонуйте ті варінати, якими б скористалися самі, і ставтеся до інших людей так, як хочете, щоб відносилися до вас. Успіхів! 

Якщо вам щось незрозуміло або матимете додаткові запитання, можете сміло писати у коментарях тут. Впевнений, що Олексій швидше відреагує ніж служба підтримки по стандартній процедурі.  

Support and Follow events in UkraineMore Info