Мова зовсім не йде про те, що ви подумали з першого разу. Це не експлуатація дитячої праці. Героїня цієї публікації, Аліна Ульянова, так само як і тисячі батьків у нашій країні, побачила тріщину у вітчизняній системі освіти. Натомість заради благополуччя своїх же дітей вона пішла на радикальні кроки і просто забрала їх зі школи.

Аліна є палкою прихильницею і чудовим спеціалістом з хоумскулінгу (від англ.: home – дім; schooling – навчання). На сторінках її сайту (AlinaTuz.in.ua) ви знайдете багато інформації стосовно виховання і навчання дітей, а також про саму Аліну та її революційні підходи до педагогіки.

аліна-туз(Аліна з чоловіком і трьома дітьми)

Так, троє Аліниних дітей не ходять до школи і навчаються вдома. Багато для кого це фантастика, але дана реальність вже прийшла і до нас в Україну. Це можливо і на думку багатьох фахівців – варто робити. Скажу, що доволі багато моїх друзів, котрі активно подорожують сім’ями і вирощують дітей дошкільного віку, також задумуються над цим методом.

Зрештою, колись над хоумскулігом доведеться й задуматися і нам з Мартусею, адже я збираюся відвідати всі країни світу до настання мені 40 років (ось план), але ж до цього часу ми точно вже хочемо мати дітей.

Цікава тематика? Тоді продовжуйте читати далі про хоумскулінг, а ткож як це захоплення переросло у Алінину нову професію та яка з того користь вам.

***

За словами Аліни все починалося, як і у більшості сімей. Старша донька просто почала повертатися зі школи у поганому настрої і без іскорки у очах. В такі моменти батьки зауважують, що дещо йде не так і веде не туди.

Аліна почала копати дану тематику і за тривалий час опрацювання багатьох матеріалів назбирала достатньо великий багаж знань. Протестувавши ці ідеї на практиці (на власних дітях) Аліна вирішила піти далі і наразі займається інформаційною підтримкою домашньої освіти в Україні – homeschool.alinatuz.in.ua.

В один момент Аліна приєдналася до мого курсу по старту і розвитку своєї справи онлайн на основі власних знань знань, професійого досвіду чи хобі TraveLEarnig PRO і вже постало питання систематизованого просування цієї ідеї.

(питання Аліни у групі підтримки клієнтів TraveLEarning PRO)

Таким чином Аліна вивела тематику хоумскулінгу на новий рівень і почала активно просувати дану інформацію в Україні. По-перше вона почала транслювати корисну інформацію у своєму фейсбук профілі. По-друге, – занурюватися у бажане оточення, спілкуватися з іншими батьками та педагогами, а також навіть виступати на тематичних подіях.

Ось, наприклад, Аліна розповідає про хоумскулінг на OpenMind FORUM, що проходив цієї осені у Львові.

аліна-ульянова

А це наша спільна МастерМайнд зустріч учаcників групи курсу TraveLEarning PRO в Трускавці.

аліна-трускавець

***

Проект IT Kids

Таким чином хоумскулінг набув розголосу, а сама Аліна почала неординарно підходити до навчання з того, що допомагає дітям вчитися створювати, наповнювати і розвивати сайти. Так виник проект IT kids, в якому діти опановують ази сайтобудування, а також способи самовираження через достпупні інструменти у всесвітній павутині.

it-kids-OK

Детальніше про IT kids тут – it-kids.alinatuz.in.ua 🙂

***

Ось і більше про саму Аліну, хоумскулінг, а також її методи навчання у короткому інтерв’ю.

Тут ми спілкуємося про те, звідки взявся хоумскулінг, які його переваги та легальні способи реалізації у нас в Україні (оскільки загальна освіта є обов’язковою), а також яким чином Аліна започаткувала цей проект і збирається його розвивати далі. Що стало у нагоді та корисні висновки для всіх бажаючих розвивати дітей і себе особисто.

***

Як показує практика, одним із найкращх методів довготривалого підтримання будь-якої роботи може стати методика мастермайнд, а якщо ви діяючий підприємець, то долучайтеся до нашої віртуальної бізнес тусовки і теж користайте з цього.

Ось деталі і всі переваги стати частиною цієї бізнес спільноти – openmind.com.ua/mastermind.

про-мастермайнд(у одному листі від Аліни)

А всім батьками щиро рекомендую приглягнутися до хоумскулінгу і звертатися до Аліни.

Support and Follow events in UkraineMore Info