Час від часу мені пишуть читачі блогу з пропозиціями разом кудись махнути або приєднатися до подорожі. Багато з ким перетинаємося. От, наприклад, цілою тусовкою пливли на круізному лайнері у Бразилію. Але у більшості випадків так не виходить, оскільки у кожного свої плани, а крім того мій стиль подорожей не асоціюється для більшості людей з відпочинком.

Тому зараз, поки ще є багато часу і можна все розпланувати заздалегідь, урочисто оголошую, що при вашому бажанні, можемо спробувати разом катнути по Центральній Америці (у вересні).

Увага! Це не фешенабельний тур, посиденьки на пляжах чи типовий бекпекерський маршрут. Мова йде про один із найнебезпечніших регіонів у світі. Цікаво? Не страшно? Інтригуюче? Ну, тоді давайте про все детальніше.

***

Країни: Ель Сальвадор, Гватемала, Беліз, Гондурас

Дати: 27/08-15/09, 2016

Схема маршруту: 

***

У двох словах: 

Відправною точкою слугує Маямі, США, звідки рукою подати у одну із країн Центральної Америки. Щодня купа рейсів практично у всі країни. З пересуванням між державами проблем не має. Віза потрібна лише у Беліз, яку отримується на кордоні.

Напрямок маршруту і конкретних місць я ще не визначав, але ідея полягає у тому, щоб відвідати серферські точки тихоокеанського узбережжя Сальвадору, високогірні колоніальні містечка Гватемали, одні із найвражаючих руїн регіону Тікал, карибське узбережжя Белізу з величезним кораловим рифом і якийсь із островів Гондурасу.

Увага! З точки зору безпеки це відносно небезпечний регіон, тому Мартуся їхати відмовилася(натомість вона візьме курс на схід з коліжанками), а більш благополучні сусідні Нікарагуа, Коста Ріку і Панаму ми залишили на наступний раз. Ось повчальна історія про те, як я став жертвою збройного нападу. Швидше за все нічого поганого не трапиться, але просто майте на увазі.

Щоб прикинути на що це може бути подібним, гляньте мої записи із сусідньої Мексики. Тут всього потроху. Після повернення у Маямі я ще на три дні залишаюся на конференцію (15-17/09), після чого відразу лечу в Україну.

***

Авіаперельоти: 

У мене вже є квитки з Кошице (Словаччина) у Маямі і назад з пересадкою у Відні. Туди 26/08 і назад 19/09 за ціною 450$. На жаль такої халяви вже не має. Тому вам доведеться самим придумати як долетіти у Маямі або відразу у Центральну Америку.

Також вже придбав квитки Fort Lauderdale, USA – San Salvador, Salvador (28/09) та San Pedro Sula, Honduras – Fort Lauderdale – Orlando (14/09). Разом 210 $, авіакомпанія Sprit.

Якщо приєднаєтеся до мене чи повторятимете маршрут, то вам очевидно потрібні будуть Шенгенська і Американська візи.

***

Приблизний Бюджет: 

  • 500 $ Україна – США (Флорида) – Україна
  • 200 $ США – Центральна Америка – США
  • 700 $ два тижні у Центральні Америці
  • 300 $ пару транзитних днів у США
    Разом ~ 1700 $ (може більше, а може менше)

***

***

Якщо маєте питання чи пропозиції, пишіть і не соромтеся у коментарях. 
Якщо маєте що підказати, теж буду радий почитати і вислухати 🙂 

P.S. Зважаючи на криміногенну ситуацію в регіоні , хочу застрахувати своє скромне майно у подорожі від крадіжки, грабежу і розбою. Мова йде про Мак, iPhone та іншу дрібну техніку. На жаль моя улюблена PZU таких послуг не надає. Відповідно порекомендуйте, будь ласка, страхову компанію, що займається такими речима. Дякую наперед! 

Support and Follow events in UkraineMore Info