Не обов’язково шукати вражень в далеких світах і витрачати на це шалені гроші (особливо зважаючи на курс валют :)). У своєму гостьовому пості команда соціального туристичного проекту «Вишиваний Шлях» доведе вам, що і в Україні є на що подивитися! Далі прямим текстом від них.

Всеукраїнський проект «Вишиваний шлях» – це унікальний туристичний пішохідний та вело-маршрут Україною, що пролягає через 10 областей від Ужгорода до Харкова та в буквальному і символічному сенсі об’єднує Західну та Східну частини нашої Батьківщини.

ornament

Маршрут пролягає через більш ніж 500 туристичних атракцій, про 7 із яких ми розповімо нижче.

***

1. Червоногородський водоспад.

Його назва походить від назви міста Червоногород, яке розташовувалося неподалік кілька століть тому. Водоспад, що знаходиться між селами Нирків і Устечко Заліщицького району Тернопільської області, утворився у результаті прориву річки Джурин через вузький кам’янистий уступ. Сьогодні він притягує до себе туристів зі всього світу, проте мало хто з українців знає про його існування.

 

2. Коростишівський кар’єр.

Це озеро, що утворилося штучним шляхом, внаслідок затоплення гранітного кар’єру міста Коростишів. Природа навколо озера вражає красою своїх пейзажів! Висота скель досягає 10 метрів, а вода в озері має незвичайний бірюзовий відтінок.

 

3. Будинок графів Шенборнів.

У селі Карпати Мукачівського району знаходиться колишня резиденція та мисливський будинок графів Шенборнів. Ви не повірите, але він має 365 вікон (кількість днів у році), 52 димоходи (кількість тижнів у році) та 12 входів (місяців у році)!

 

4. Кам’яні стовпи на Рівненщині.

У рівненській області знаходиться унікальна геологічна пам’ятка природи — кам’яні стовпи, які місцями мають висоту у кількадесят метрів! Стовпи каскадом спускаються до чаші, заповненої прозорою і від того неймовірно синьою водою.

 

 

5. Палац Терещенків.

А ось ще одна цікавинка, яка чекає вас на маршруті Вишиваного Шляху в Житомирській області, у с. Дениші. Колись це була власність одного з найбагатших родів в Україні – цукрових магнатів, щедрих меценатів Терещенків. Хотіли б поринути у часи, коли жили Терещенки, та відчути себе заможним магнатом? 🙂

 

6. Палац графів Реїв.

В Україні багато невідомих, але вартих уваги пам’яток архітектури. Мало хто знає, що в с. Приозерному Рогатинського району Івано-Франківської області стоїть палац ХVІІІ-ХІХ ст. Цікаво, що за Радянського Союзу графський шедевр архітектури використовували в господарчих цілях, а саме у ролі колгоспного свинарника, а потім влаштували тут психіатричну лікарню. Зараз палац у досить занедбаному стані, але все одно вабить туристів.

 

7. Піраміда Закревських.

Як тільки звучить слово «піраміда» всі ми відразу згадуємо єгипетські піраміди, уявляємо спекотне палюче сонце в пустелі та безкраї піщані простори. Але, на жаль, не всі люди знають, що піраміди є не тільки в Єгипті. Одна з таких пірамід прикрашає село Березова Рудка, Полтавської області. Додавай це місце у свій список must visit і вирушай разом з Вишиваним Шляхом вже зовсім скоро!

 

Уже влітку 2016 року кожен бажаючий зможе приєднатися до Всеукраїнського велопробігу Вишиваним Шляхом та побачити всі перелічені місцини на власні очі! Слідкуйте за новинами на сторінках Facebook, Instagram та VK.

Окрім того, ви можете підтримати проект на Спільнокошт та отримати за це подарунок на вибір.

Подорожуй Україною з нами!

Support and Follow events in UkraineMore Info