Привіт, це МартаЯ відкрила для себе Трускавець тільки декілька років тому. Перший раз їдучи туди я очікувала побачити великі совдепівські санаторії і табуни стареньких людей з “поїлками” в черзі до заржавілих краників з Нафтусею. Чому я тоді намалювала собі таку картину, я не знаю, але впевнена, що багато у кого так само і побутує хибне враження про цей курорт. 

Mirotel2 - 2

Ми з Орестом доволі часто сюди їздимо. Тому, давайте подивимося як виглядає все насправді.

***

Традиційно для початку давайте переглянемо невелике оглядове відео.

***

Історія Трускавця досить давня. У Вікіпедії я вичитала цікавинку, що “хімічний аналіз мінеральної води «Нафтуся» вперше провів львівський вчений більш відомий завдяки винаходу гасової лампи.” 

За радянських часів оздоровниця стрімко розвивалася. Приїжджали пити цілющу воду (14 джерел) з різних куточків світу. Переважна більшість були люди з Радянського Союзу, але навіть наші європейські сусіди та  люди з Азії та Африки навідувалися.

Трускавець5

Зараз Трускавець росте шаленими темпами. Кожного року ми з Орестом приїжджаємо сюди проводити мастермайнди з нашими клієнтами і кожного року ми не перестаємо дивуватися змінам.

Трускавець10

Трускавець2

 Трускавець відпочинок

***

Тож, чому Трускавець класне і дуже унікальне місце та, що воно маже запропонувати?

Перше, що спадає на думку, це…

сімейний відпочинок та релакс для стомлених містом

Особисто я завжди тішу себе відвідинами СПА в Трускавці. Коли я в Україні, кожні два-три місяці ми з подругами вибираємося туди на вікенд, без чоловіків, звичайно, такий собі дівчачник. Чесно кажучи, я не знаю жодного схожого СПА по співвідношені ціни та якості. Ось мій улюблений Мед Палас. 200 грн. і всіх на весь день. 

СПА Трускавець Міротель5

СПА Трускавець Міротель6
СПА1СПА2

Додаткові послуги і процедури звичайно що окремо…. 

СПА Трускавець

***

Розваги

Якщо бути максимально відвертим, Трускавець далеко не в першій десятці міст України для активного відпочинку. З самого початку він був головною оздоровницею Західної України, таким собі тихим містом з розміреним темпом життя.

Трускавець11 Трускавець3 Трускавець6

Трускавець9
Трускавець7

Ні-ні, не подумайте! В Трускавці є нічне життя. Воно не таке активне, як у Львові, Києві чи у будь-якому іншому великому місті, але знайти диско, боулінг, більярд чи, навіть, стрип-бар – не проблема.

Mirotel1 - 3
Також, одне з моїх улюблених місць  – це парк в центрі міста, де люблю гасати на велосипеді (оренда двоколісного не проблема і доступна поряд з бюветом на центральній пішохідній вулиці міста).
Трускавець12 Трускавець13
Є ще Дельфінарій, звичайно бювети з мінеральними водами, прогулянки на конях, заїжджі концерти різних виконавців, кіно та багато милих віл. Деякі з них нагадують швейцарські будиночки.
Трускавець15 Трускавець14 Трускавець8 Трускавець4 Трускавець1

***

Раджу також відвідати маленький ринок, де можна купити еко продукти та сувеніри селян з щедрого Карпатського краю. Медок, гриби білі, лісовий чай і горішки тут просто найсвіжіші.

Поблизу Трускавця, в одній агломерації, знаходиться історичний Дрогобич. Село Івана Франка Нагуєвичі також дуже близько, а за перевалом у Карпатах ще один курорт Східниця, звідки рукою подати до Урицьких скель

*** 

Трішки логістики

Як добратися? Найпростіше через Львів (автобуси кожні 45хв, електрички кілька разів на день), та й Київ має пряме сполучення швидким Інтерсіті. До речі, якщо плануєте приїхати у Львів на вікенд, можете поєднати з Трускавцем. Наприклад, для киян: п’ятниця вечір і до суботи вечора у Львові, потім у Трускавець, там ніч, СПА і Інтерсіті назад у Київ. Як вам такий інтенсив?

Проживання! Тут ви будете здивовані кількістю номерного фонду на будь-який смак та гаманець. Ми вирішили протестувати різні варіанти, від дорогих, п’ятизіркових готелів і до маленьких бюджетних віл.

Раніше я ніколи не відпочивала в готелі, який не те що готель навіть, а цілий оздоровчий комплекс зі СПА, водолікарнею, діагностичним центром, освітнім дитячим центром. Все це на купу вже гарантує неперевершений насичений відпочинок. Хіба щось подібне було на Кубі. Ми ж зупинилися у п’ятизірковому готелі Міротель.

Mirotel2 - 1  Mirotel1 - 2
14052666_1632382637053531_929615443_n
Для дівчат цілий каталог послуг починаючи від косметології, закінчуючи СПА. Ура!!!
СПА Трускавець Міротель1 СПА Трускавець Міротель4

І чоловіки знайдуть чим зайнятися, спортзал, спортивний басейн, масаж в чотири руки, мммм, і я від такого не відмовляюся.

СПА Трускавець Міротель3 copy
СПА Трускавець Міротель2
Басейн Трускавець

Дітей тим часом можна відправити розвивати їхню креативність у школі естетичного розвитку.

Mirotel1 - 1

А коли в ресторані влаштували шоу з Тунцем (див. відео), мені згадався наш з Орестом круїз через Атлантику.
Mirotel3 - 3
Mirotel3 - 2
Mirotel3 - 1

Просто хевен! Дякую Міротель, було класно! 

***

Спробували ми і затишну маленьку віллу “Мальви”. Бюджетний варіант, але надзвичайно затишний та атмосферний. Колись це був будинок у Закоп’янському стилі, його відреставрували і відкрили для гостей.

Мальви Трускавець2
Мальви Трускавець1 copy
Мальви

Там пахне деревом, яким оброблено все навколо, і дуже привітний пан Роман та пані Оля. Просто хоч до рани прикладай. Розкажуть що, як і куди вам піти в Трускавці. На відміну від великих п’ятизіркових готелів, в таких віллах надають тільки послугу проживання. Всю програму ви влаштовуєте собі самі. 

***

Люди в Трускавці різні, але сервіс нам дуже подобався. Приблизно 40% відпочиваючих – іноземці. Ми спеціально запитувалися в готелях про їхніх гостей. Нам сказали, що дуже багато приїжджають з Азербайджану і Туркменістану. Бувають і з Білорусії та зовсім трішки з Росії.

Трохи радянщини все ще можна зустріти в гастрономах, що помаленько доживають своє. Є ще старі санаторії, які сірими скелетами псують панорамне фото. Але я дуже вірю в це місто, тому і потягнула Ореста за два дні до запланованого мастермайнду, щоб все спробувати, розвідати, переконатися самим і написати вам цю статтю.

Ми дуже любимо нашу Україну, в ній заховані великі скарби. Трускавець називають Перлиною Карпат, підтверджено, це правда.

ММ в Трускавці2

П.С: Зі стаканчиків ми п’ємо не горілку асорокаградусну (по температурі) нафтусю  🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info