Не знаю звідки ви родом, але за традицією у Львові сьогодні Обливаний Понеділок. Виглядає це приблизно ось так. На жаль (чи на щастя) мені не вдасться бути частиною цього дійства, адже зараз я вже сиджу в аеропорту і готуюся на посадку рейсу в Стамбул. Там беру участь в конференції для тревел блогерів Inflow Travel Summit.

А ще буквально нещодавно повернувся з чергової тривалої подорожі Африкою та Азією. Ще не встиг опублікувати всіх матеріалів з поїздки. Наразі доступні статті та відео лише з КеніїУганди і Руанди. На черзі Занзібар (Танзанія), Бруней, Боракай (Філіпіни), а також Південна Корея.

Пройшло всього два тижні з моменту, відколи ми повернулися, а тутешня рутина (локальні переїзди, численні зустрічі, презентації, переговори, хатні справи) мене вже настільки засмоктали, що здається, наче недавні шалені пригоди були уві сні.

Час біжить дуже швидко. Великодні вихідні є єдиними у році, які просто не обговорюються. Ми мусимо бути у Львові, хоч би що. Різниця між цими фото 10 років, а ми і далі святимо разом пасочку з давніми друзями.

Це зовсім не про чуваків на фото, але більшість людей настільки занурюються в рутину, що навіть не зауважують, як цілі роки проходять повз. Багато хто обростає мохом, скинути який з себе все складніше і складніше. Подібний варіант мені зовсім не підходить. Я буду спраглим, борсатимуся, як дичина, що рветься на волю, і продовжуватиму тягнутися до зірок. Посередність мене аж ніяк не влаштовує. Тому збираюся зафіксувати свої плани на 2017 рік у даній статті, щоб не було звалу.

Як би там не було, минулий 2016 рік став найкращим у моєму житті. Ось, можете переглянути повний звіт за лінкомІ я дуже постараюся, щоб 2017 став ще кращим. Якщо ви прагнете чогось подібного і для себе, то нам може бути по дорозі. Ось мої плани…


***

Подорожі

Найважливіша тревел ціль за рік – відвідати 100 країн, а також закрити питання з Європою таким чином, щоб тридцятиліття зустріти десь на екзотичному тропічному острові. Крок за кроком просуваюся до того, щоб побувати у всіх країнах світу.

Тому, протягом кількох останніх днів я просто понакуповував квитків на півроку вперед. Мені значно спокійніше спиться, якщо маю заплановані дати подорожей, оскільки можу детально заповнювати ділові активності між ними. Рекомендую таку стратегію і вам. Просто спробуйте!

Квітень (23-26) – Мальта

Травень (І половина) – ще не вирішив (можлив Туніс)

Червень (1-7) – Фінляндія

Липень (початок) – Ірландія, квитків ще не придбав

Серпень (2-3 тижні) – #ЄвроМікроЕксп. Якщо коротко, то ми з Мартусею збираємося одним махом на авто проїхатися по усіх карликових країнах континентальних Європи. Серед них: Сан-Маріно, Ватикан, Монако, Андора, Люксембург, Ліхтенштейн. При такому розкладі щонайменше двічі мені доведеться пересікати Францію, де я раніше не був.


Хочеться зробити це окремим цікавим проектом з партнерами і контентом на різних медійних платформах. Наразі виношую цю ідею, а ви майте на увазі. Якщо маєте ідеї чи маєте кого порекомендувати, сміло записуйте у коментах знизу.

Вересень (7-10) – Португалія, квитків ще не придбав

Вересень (25) – З Канарських островів відправляємося круїзом через Атлантику в Панаму. Ціла подорож триває два тижні і на шляху ще зупиняємося на трьох карибських островах Сінт-Мартен, Кюракао, Аруба. Про це теж детальніше невдовзі. Скажу лише, що ціна просто смішна. Від 870$ за каюту на двох з all inclusive. Ось деталі. Збираємо тусовку.

Бронюйте, поки є квитки. А для затравки ось звіт з нашого попереднього круїзу в Бразилію.

Жовтень – Панама, Коста-Ріка

Листопад – Нікарагуа

Ну ось і маємо. Якщо я придумаю куди полетіли на початку травня, а все решта піде по наміченому плану, то станом на 4 грудня 2017 року у мене буде 100 країн. Нещодавно я здійснив перерахунок і наразі відвіданими є всього 85.

Грудень і Новий Рік – наразі поняття не маю. Можливо повернемося в Україну, адже цьогорічна зима (січень) мені дуже сподобалася. А може візьмемо курс кудись далі. Насправді не знаю і не збираюся про це думати до прибуття в Центральну Америку.

***

Бізнес

Квітень (22, 27, 28) – перш за все проведу ряд презентацій книги Формула Продуктивності для українських громад у Вроцлаві, Варшаві й Кракові. Вже все погоджено. Ось сторінка зі всіма деталями. Приходьте, якщо ви проживаєте у Польщі, або ж передайте вашим друзям, для кого це релевантно. Вже відправив партію у Вроцлав.

Травень (друга половина) – презентація книги на Книжковому Арсеналі у Києві, участь у кількох конференціях, а також виступ на Львівському Медіафорумі.

Червень (перша половина) – проведення вже культової для України онлайн конференції про інтернет бізнес ebiz. У попередніх трьох заходах сумарно взяло участь більше 10 000 осіб. Якщо маєте що цікавого, корисного і практичного розказати, а також бажаєте стати спікером цього року, запропонуйте свою тему в коментарях, а також надайте підтвердження вашої компетенції. Решта деталей про ebiz будуть невдовзі.

Липень (початок) – Digital Nomad Forum, основна офлайн подія року у житті цифрових кочівників України, а також бажаючих ними стати. Попередні два форуми (перший / другий) прогриміли на УРА і я спробую зробити все можливе (і неможливе), щоб наступний вийшов ще кращим.

Вересень (7-10) – сам лечу на DNX у Лісабон, основну глобальну подію цифрових кочівників. Дуже рекомендую приїхати, якщо маєте можливість. Це вам не якісь мутні бізнес-тренінги СНД експертів. Заодно під час реєстрації використайте промокод OREST-ZUB-DNX і отримаєте знижку 20%.

Вересень (13-17) – далі просуватиму свою книгу Формула Продуктивності на Форум Видавців у Львові. Ну, а потім на поромі за два тижні без інтернету подумаю що робити з цим всім далі і підкоригую свій напрям руху.

Не варто забувати і про місію професійну – допомогти почати або розвинути 1930 бізнесів. На початку цього року я проробив колосальну роботу, дослідивши більше півтори тисячі бізнес кейсів читачів блогу. Таким чином вдалося детально розібратися з типовими проблемами, що стоять на шляху підприємців чи бажаючих ними стати.

В результаті я вивів три групи дієвих методів, що покликані допомогти вам у ділових справах в залежності від ситуації, у котрій ви знаходитеся зараз. Просто оберіть найбільш близький варіант і застосовуйте, подані далі поради.

На цій ниві у мене ще купа роботи, і з цим я працюю практично щодня. Наразі продовжую це все систематизувати, закладаючи фундамент для чергової книги, а також нових більш точкових та ефективних навчально-практичних програм по типу TraveLEarning. Чим далі, тим цікавіше.

Паралельно чи не щодня мені пишуть із запрошеннями виступити на якійсь події чи долучитися до того чи іншого заходу. Натомість, часто я змушений відмовляти, хоча і через силу. Сподіваюся, після прочитання цієї статті, ви зрозумієте чому так. Тим не менше, якщо дуже хочете, щоб я приїхав і до вас, то рекомендую спробувати. Просто скористайтеся цією інструкцією.

Також планую взяти у нашу команду веб-девелопера / адміна сайту, людину, хто шарить у вордпресі. Слідкуйте за оновленнями найближчим часом, якщо це актуально для вас.

Ну і звичайно далі прокачуватиму свої профілі у соцмережах (інстаграм 10k+ / facebook 24k+) та серйозніше візьмусь за youtube канал. Блог вестиму активно само собою, адже це основа.

***

Життя

Тут теж все дуже цікаво. Ми дійшли спільної згоди з Мартусею, що їй варто потроху відходити від справ OpenMind та приділяти більше уваги своїм власним амбіціям. Це переводить наші відносини на зовсім інший рівень. Я дуже поважаю її точку зору і щиро вірю, що Мартусі вдасться реалізувати свої власні творчі мрії, у чому звичайно буду її підтримувати.

Ось її instargram і фейсбук. Підписуйтеся 🙂

Також моєю метою є вийти на якісно новий рівень фітнесу, хоча чесно кажучи не знаю як мені це вдасться із таким графіком. Потрібно продовжувати покращувати самодисципліну, а також більш строго ставитися до харчування і тренувань. Буду пробувати і намагатися ставати кращою версією себе.

В емоційному плані почуваюся зарядженим і просто не терпиться реалізувати це все. Але треба йти крок за кроком, щоб не збитися із обраного шляху, який буде цьогоріч напрочуд цікавим.

До речі, якщо ви добре граєте теніс, то відпишіть у коментах. Під добре я маю на увазі щонайменше 2-3 роки активних тренувань. Свого часу я напівпрофесійно займався тенісом і цього року збираюся частенько з кимось спарингуватися.

***

Ну, що ж! Годі слів. Треба братися за діло. Механізм запущений, але роботи ще дуже багато. Основне, щоб це було в кайф мені, а також приносило користь людям. Успіхів вам та щиро бажаю реалізації ваших мрій та планів. А я побіг на рейс.

А які плани у вас на решта 2017 року? Поділіться у коментарях. Може щось підкажу!

Support and Follow events in UkraineMore Info