Я мрію про те, щоб українці жили заможно, з нами рахувалися у світі, і кожен з гордістю говорив звідки він родом. Згідно статистики відвідувачів блогу OpenMind.com.ua та моїх сторінок у facebook й instagram порядка 3-4% аудиторії знаходиться у Польщі. Очевидно це українці, що є частиною величезної діаспори, котра складає порядка 2-3 млн. осіб. Приблизно стільки зараз проживає наших співвітчизників на теренах дружнього західного сусіда.

Тому ідея спілкування з читачами блогу в Польщі у мене визрівала вже давно, але якось не доходили руки до активних дій. І от знову планети стали сприятливо. Європою подорожував Майкл, мій товариш з Тайваню. Оскільки йому не вдалося отримати візу в Україну, то ми домовилися, що зустрінемося у Вроцлаві, куди я відразу придбав квиток на один із найновіших WizAir рейсів, що починають курсувати зі Львова.

І лише потім виникла ідея провести ряд презентацій книги Формула Продуктивності у Польщі.

Для цього я швиденько зробив оголошення у соцмережах, щоб отримати зворотній зв’язок про те, куди варто приїхати. Ось, як виглядав пост у фейсбук (такий же був у інста й вк).

Далі, буквально за лічені хвилини відгукнулися десятки людей і наступного дня вже були погоджені дати й місця проведення презентацій. Відштовхуючись від запитів, а також враховуючи обмежений час, вирішили провести події у Вроцлаві, Варшаві і Кракові, де проживає найбільше читачів блогу та зосереджені великі спільноти українців.

***

Вроцлав (22/04)

Ми вилетіли зі Львова о 14:00 і о 16:30 я вже розпочав виступ. В місцевому Центрі Української Культури і Розвитку зібралося порядка 80 осіб і, як на мене пройшло все дуже круто.

Більше фоток в окремому альбомі на фб тут. Будь-ласка, відмітьте себе, якщо ви там були.

Наступного дня ми погуляли з Майклом і його дівчиною, пригадавши славні часи дворічної давності у Тайвані. Обожнюю ось такі зустрічі з іноземними друзями у різних куточках світу.

Загалом Вроцлав зустрів нас похмурою погодою, але приємними спогадами. Я ніколи не забуду свій перший візит у це місто, звідки почалася моя перша самостійна мандрівка Європою, після того, як я продав свій велосипед. Між цими фото 9 років різниці. Час летить дуже швидко.

Окрема подяка Святославу Лашкевичу за допомогу з організацією події. А ще він засновник SKL Consulting Wroclaw, компанії, що займається легалізацією, бізнес імміграцією та адаптацією іноземців (українців) в Польщі. До речі за збігом обставин ми практично одночасно вилітали з Вроцлава.

Святослав із дружиною в Барселону, а ми на Мальту, щоб заповнити час між презентаціями, а також відвідати ще одну нову країну. Скоро про це окремий пост.

***

Варшава (27/04)

Після неповних трьох днів на Мальті ми повернулися у Вроцлав, звідки полетіли у Врашаву. Чесно кажучи краще б їхали поїздом, оскільки перельоти на такі короткі відстані вимотують значно більше ніж пару годин у поїзді.

Це був мій вже другий виступ перед варшавською публікою українців. Приблизно два роки тому я робив презентацію в Українському Домі на бізнесову тематику. Ну, а тепер з книгою все пройшло просто супер. Не знаю чому, але мені цей виступ пройшов найбільше в кайф. Це не означає, що інші були гірші. Зовсім ні. Просто мабуть я був перезаряджений кількома днями на берегах Середземного моря.

Більше фоток в окремому альбомі на фб тут. Будь-ласка, відмітьте себе, якщо ви там були.

Щиро вдячний Дарині й Вікторії за допомогу з організацією. До речі з Дариною ми знайомі ще зі студентських років. От бачите, як карта лягає.

***

Краків (28/04)

Наступного ранку ми сіли на поїзд та поїхали до Кракова, міста з яким у мене пов’язано мабуть найбільше спогадів. Це мабуть друге місто після Львова, де я проводив раніше найбільше часу. Навіть зустрічався з місцевою полячкою колись.

На відміну від двох попередніх міст, де презентації проводилися в місцевих культурних осередках, у Кракові ми вирішили організувати захід в коворкінгу itechcloud.pl, який відкрила українська сім’я. Дуже радий, що у Польщі успішно функціонує український бізнес і дякую керівнику Ігору за теплий прийом.

Більше фоток в окремому альбомі на фб тут. Будь-ласка, відмітьте себе, якщо ви там були.

Як і решта, ця подія пройшла чудово, але справжньою ізюминкою була зустріч (вперше вживу) з Євгенією Дядько. Хто не в курсі, Євгенія перша учениця, яка успішно пройшла мій бізнесовий курс TraveLEarning майже 5 років тому.

Поклавши руку на серце, відверто скажу, що великою мірою моя кар’єра розвинулася саме завдяки її кейсу. Ось, можете переглянути її відгук п’ятирічної давності, коли ще долар був по 8.

Далі того ж вечора ми перепакувалися і полетіли у Київ на конференцію по інстаграм, а зараз я вже сиджу у себе вдома у рідному Львові, дописуючи цей пост.

***

РЕЗЮМЕ

Найближчим часом опублікую ще влог у себе на YouTube каналі з цієї поїздки.

А загалом скажу, що дане невеличке турне видалося напрочуд інтенсивним. Загалом три презентації у Вроцлаві, Варшаві й Кракові відвідало майже 200 осіб. Щиро дякую, друзі, що вирішили прийти на подію, а також придбати книгу. Це все робиться для вас.

Але, якщо з тих чи інших причин вам не вдалося відвідати захід, не біда. Тут ви можете замовити книгу з доставкою в Польщу або іншу іноземну країну.

А ще, скажу, що мене дуже надихає відвідувати спільноти українців у різних кінцях світу. Вже не раз доводилося зустрічатися у Шанхаї, Лос Анджелесі, Парагваї та інших місцях. Думаю, що є сенс продовжувати це робити.

Для початку це можуть бути презентації книги, що згодом може перерости у щось більше.

То як? Куди ще варто приїхати з книгою? Де багато наших?

Support and Follow events in UkraineMore Info