Це була найбільш очікувана мандрівка року! Хто ж не мріє про те, щоб два тижні провести на люксовому круїзному лайнері, подорожуючи з Європи у Америку та ще й зупиняючись при цьому на різних Карибських островах?

Ще б пак! Ось відео з тієї мандрівки для затравки.

Не зважаючи на неабияку екзотику такого стилю мандрів, це була вже не перша подібна подорож. Рівно два роки тому з групою друзів та клієнтів ми перетинали Атлантику з Канарських островів у Бразилію. Щоб почитати про цю грандіозну переправу просто перейдіть на окрему статтю блогу

Цього ж разу все було значно цікавіше, адже весь круїз тривав аж два тижні і, окрім перебування у відкритому океані, лайнер зупинявся на трьох Карибських островах. Чесно кажучи, я не планував чогось подібного, але, як я вже неодноразово переконувався, мрії стають реальністю.

Річ у тому, що хотілося закрити сто країн до кінця 2017 року, відсвяткувавши тридцятий день народження десь у екзотичній точці. Найреалістичнішими варіантами видалися Панама, Коста-Ріка й Нікарагуа. Отже, зерно ідеї вже було посіяно десь у квітні. І раптом натрапляю на класну пропозицію трансатлантичного круїзу у Панаму! Ціна всього 970$ + 340$ додаткових зборів за каюту з вікном на двох та всім включено (як знаходжу подібні пропозиції, напишу в кінці посту). Питання брати чи ні уже не стояло.

***

Ось як схематично на карті виглядає весь маршрут.

 

А тепер про все по порядку!

Добиралися до Лас Пальмасу доволі просто. Прямий рейс з Кракова на РаянЕйр всього за 50$. Летіти довго. Десь 5 годин. Це майже, як у Індію з України. Зате нудьга на борту була розбавлена неабиякою зустріччю.

Виявилося, що на тому рейсі з нами летів сам Войцех Домбровський, поляк, який відвідав усі країни світу. О це так співпадіння. Пару годин я не давав йому спокою різноманітними запитаннями, аж поки ми не приземлилися у аеропорту острова Гран Канарія.

Там провели цілих два дні, просто насолоджуючись атмосферою. До речі, пляж Лас-Пальмасу вважається одним із найкращих міських пляжів у світі. Це звичайно не Копакабана у Ріоале все одно класно ось так повалятися на пісочку в самому центрі великого сучасного міста.

В придачу, тими днями у різних локаціях міста ще проходила конференція цифрових кочівників, тож я зумів долучитися до кількох заходів. Багато з тамтешніх учасників потім сіли з нами на корабель. Але про це далі.

Серед всіх цих крутих людей також був і мій давній приятель Тал Гур, з котрим ще два роки тому входив до однієї віртуальної мастермайнд групи. Пригадую, що Тал, якраз починав писати свою книгу. І ось вона віднедавна вже є на Амазон – The Art of Fully Living.

Дуже цікаво було спостерігати за процесом створення книги зі сторони. Багато хто не в курсі, але спочатку Тал збирався назвати своє творіння – One Year to Freedom. В будь-якому разі я щиро радий за нього та поділився деякими власними фішками прозкрутки книги на прикладі Формули Продуктивності.

***

Круїз

 

Ось і настав цей довгоочікуваний момент! 25 вересня ми зайшли на борт елегантного круїзного лайнера Monarch компанії Pulmantur. Цього разу компанію нам склали подружжя Артишуків.

Олег онлайн підприємець з Луцька, який займається рядом контентних нішевих онлайн проектів. Окрім того, веде youtube канал Точка G, у якому публікує інтерв’ю з успішними ІТ-підприємцями. Катя ж у свою чергу займається власним інстаграм акаунтом.

Разом вони класна пара, так само часто подорожують, як і ми, та й загалом чудові люди. Варто також зазначити, що ми планували пересіктися ще майже рік тому в Уганді, але тоді розминулися всього кількома днями.

Окрім подружжя Артишуків, нам склав компанію Андрій, з котрим ми два роки тому разом досліджували Ісландію. Сам він проживає у Лондоні і займається торгівлею на ebay. А ще вже прямо на борту познайомилися з молодятами Кирилом і Катею, для яких цим круїзом розпочинався медовий місяць. Разом у нас вийшла класна тусовка.

Сам корабель Monarch дуже подібний до Empress, на якому ми йшли два роки тому. Тому не буду детально зупинятися на тому, як все виглядає в середині. Оскільки, це та сама компанія, то перебіг подій та опції на кораблі були майже такими ж, як на трансатлантичному круїзі у Бразилію. Просто перейдіть за лінком поряд і все перегляньте.

 

Було все, чого душа забажає!

Симпатичні напівроздягнені дівчата на палубі.

 

Їжа на всі животи і смаки.

 

Різні магазини з інфльованими цінами.

 

Басейн

 

Спортивний майданчик

 

Тренажерний зал

 

Бари з доброю випивкою

 

Театр

 

Казино

 

Надихаючі місця для роботи

 

Взагалі на такому лайнері можна з легкістю жити і не виходити на сушу.

Різниця з попереднім кораблем лише у тому, що Monarch буквально трішечки більший. Він вищий на одну палубу (разом 12), а від так і має більше простору зовні. Скажімо туди втиснули цілий спортивний майданчик, де ми регулярно бавилися в баскетбол чи інші спортивні ігри.

***

Nomad Cruise – Конференція на кораблі

От, що було принципово іншим цього разу, таке це своєрідний Digital Nomad Forum на кораблі, що тривав аж два тижні. Хто б міг подумати, але на кораблі з нами було ще 250 цифрових кочівників з цілого світу.

Лише уявіть! Два тижні професійних виступів та воркшопів, оточення однодумців на дві з половиною сотні близьких по духу людей посеред океану, купа цікавих ділових знайомств і просто весело та корисно проведений час. Це просто мегапроект, як на мене. Йоханес молодець, що організував такий Nomad Cruise.

 

***

Після тижня у відкритому океані ми нарешті дісталися Карибського байсейну. І насправді уже хотілося ступити на сушу. Тим не менше погода внесла неабиякі корективи у нашу подорож. 

Річ у тому, що буквально за тиждень до того, страшний ураган практично знищив острів Сент-Мартен (це там, де літаки низько над пляжем сідають). Тож нам довелося трішко поміняти курс. 

Але про це (і не тільки) у одній із наступних статей блогу. Почуємося 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info