Це гостьовий пост нашої колеги Вероніки, яка займається розвитком міжнародного сервісу з вивчення іноземних мов Lingostan. До речі, якщо ви розглядаєте варіант викладання через скайп, то знайте, що це непоганий спосіб заробітку в інтернеті.

Далі прямими текстом від автора публікації про викладання через скайп.

Чи замислювались Ніклас Зеннстрем і Янус Фрііс, підприємці зі Швеції та Данії, що їх копітка праця, результатом якої став запуск у 2003 році першої версії програми Skype, стане вже через якихось 5-8 років світовою платформою, в тому числі, і для навчання та викладання іноземних мов?!

Впевнена, що вони на це розраховували! Не думаю, що коли-небудь можна буде порахувати кількість людей, які вивчають і викладають іноземні мови онлайн, але впевнено можна сказати, що такий tool, безперечно, допоможе світовій спільноті покращити рівень володіння мовами.

викладання через скайп

***

Онлайн-викладання через скайп: просто та економічно вигідно

Які pros – «переваги» – для онлайн-викладачів іноземних мов?

На мій погляд, вони очевидні! Сотні тисяч викладачів по всьому світі можуть зробити онлайн-викладання або своєю постійною роботою, або ж додатковим джерелом заробітку, оскільки гнучкий графік роботи дозволяє онлайн викладачу самостійно вносити корективи у свій робочий графік.

З огляду на світову глобалізацію бізнесу в цілому, сьогодні можна абсолютно безперешкодно викладати, приміром, українську мову бізнесмену з північнонімецького міста Гузум, який має на меті приїхати в Київ для просування проекту будівництва вітрової електростанції.

 

Чи є cons – «недоліки» –  в онлайн-викладанні іноземних мов? Впевнена, що їх немає!

Як стати онлайн-викладачем? Неймовірно просто! Ви – професіонал своєї справи з великої літери? У Вас є досвід викладання іноземних мов та щире бажання допомагати людям по всьому світі в освоєнні нових мов? Відкриваєте браузер та шукаєте компанії, що надають послуги з онлайн-викладання, та відправляєте свої CV та рекомендаційний лист. Хочу одразу зробити акцент на тому, що таких платформ з онлайн-навчання на сьогоднішній день напрочуд багато, тож Ви можете обрати собі роботодавця, який припаде вам до душі.

ОРЕСТ: А ось методика по розвитку власної справи онлайн – ОМБІЗ Формула.

Тепер пропоную поглянути на іншу сторону медалі, а саме: як виглядає ситуація для людини, яка прийняла рішення записатись на онлайн-урок іноземної мови через Skype?

***

Онлайн-навчання: рифи та переваги

 

РИФ № 1

Відсутність контакту vis-à-vis

Для багатьох людей, які поставили собі за мету вивчити іноземну мову, використовуючи онлайн-платформу Skype, саме відсутність контакту vis-à-vis може викликати певні труднощі. Присмак того, що ти не бачиш викладача в одній кімнаті, а ведеш діалог з людиною на екрані, може дійсно стати для когось перепоною.

Але слід завжди пам’ятати про те, що ніщо не стоїть на місці! Світ змінюється, і на сьогоднішній день викладання через скайп – звична справа, у якої є багато прихильників, тож чому б і Вам не спробувати?

ОРЕСТ: Щоб подолати ці незручності вам модуть стати у нагоді мої поради по ефективній організації дистанційної співпраці в команді.

 

РИФ № 2

Відсутність групи однодумців

Саме той факт, що Ви є єдиним учнем, а не групою «реальних» людей, які також як і Ви прийшли у клас вивчити мову, може здатись, на перший погляд, перепоною. З ким я можу побалакати? З ким випити філіжанку кави та обговорити домашнє завдання? Так, частково Ви праві.

Але якщо у Вас на меті – тверде рішення вивчити мову, а не прийти та потеревенити з людьми, то онлайн-навчання – рішення саме для Вас.

 

РИФ № 3

Технічне супроводження онлайн-уроку

Так, дійсно, Вам буде потрібно дещо більше, ніж зошит з ручкою. Вам потрібен ноутбук з високошвидкісним інтернетом та якісною гарнітурою, оскільки саме ці девайси стануть Вашою перепусткою у безперебійну кооперацію з Вашим викладачем.

Будьмо відвертими: сьогодні складно знайти сучасну людину, яка не має всього вищезгаданого (звичайно, якщо Ви не є резидентом віддаленого селища в Тринідад і Тобаго, у мешканців якого є пріоритетніші завдання на день, ніш онлайн-навчання. На жаль).

Це все, що мені спадає на думку, коли я думаю про особливості онлайн-навчання через Skype.

викладання через скайп

***

Тепер про переваги навчання через скайп

 

Перевага №1

Онлайн-навчання через Skype: просто та зручно

Ви самі управляєте процесом навчання, оскільки Ви особисто обираєте собі професійного викладача іноземної мови, який підходить саме Вам. Онлайн-платформи з вивчення іноземних мов розміщають на своїх сторінках коротку інформацію про викладача та фотографію, тож Ви самі робите вибір, покладаючись на першому етапі на свою інтуїцію.

Окрім цього, онлайн-школи, зазвичай, надають пробні безкоштовні заняття з обраним Вами викладачем, щоб Ви зрозуміли, чи стане онлайн-кооперація ефективною для Вас. Як викладача, так і онлайн-школу Ви зможете змінювати стільки разів, скільки вважатимете за потрібне. Також, не можна не згадати, що саме Ви складаєте графік навчання, а не підлаштовуєтесь під той, що вже складений, що, на моє переконання, є найважливішою перевагою для сучасної ділової людини.

 

Перевага №2

Економічна складова

Розцінки за онлайн-уроки, зазвичай, нижче, ніж зайняття в традиційних класах, оскільки Вам не треба оплачувати вартість оренди класу, електроенергії мовної школи та паркувального місця директора тощо. Ви платите за ті послуги, що є фактично отриманими Вами. Також, як правило, ніхто не вимагає від Вас передплати за місяць, квартал, півроку, тому це – суттєвий важіль управління власним бюджетом.

 

Перевага №3

Ви – автор Вашого успіху

Саме Ви є автором вашої програми навчання. Вже немає тривіальних тем, як наприклад, “London is the capital of Great Britain”, цінність яких є сумнівною. Ви самі обираєте вектор Вашого лінгвістичного розвитку, оскільки завжди можна домовитись з викладачем щодо тем занять та лексики, яку Ви вивчатимете, що є, на моє особисте переконання, напрочуд важливим, оскільки тільки ті знання, що можна активно застосовувати, зможуть принести користь сучасній прогресивній людині.

 

Перевага №4

Ваші вуха звикають до «справжньої мови»

На онлайн-заняттях Ваші вуха поетапно звикають до «справжньої мови», оскільки Ви собі обираєте носія мови. І це реально важливо. Можна скільки завгодно зазубрювати правила утворювання Present Simple та читати вголос, але виключно постійна мовна практика принесе Вам кінцевий результат, який Ви очікуєте: Ви будете сприймати мову, відчувати її. Ви будете говорити, і Вас зрозуміють.

 

Перевага №5

Нульові шанси відсидітись на задній парті

Ви – єдиний учень на занятті, тому Вам не вдасться відсидітись десь у куточку, а прийдеться працювати. Працювати постійно та важко. Ви – один актор на сцені, тому прийдеться виконувати всі завдання. І це – ключ до успіху.

викладання через скайп

Світ не стоїть на місці, як і методи навчання. Найголовніше – Ваше бажання розвиватись та рости над собою, а те, яким чином Ви будете навчатись – у класі або у затишному кафе – Ваш особистий вибір.

З огляду на те, що я – людина з прогресивними поглядами на життя, а конформізм – поняття, що відсутнє у моєму словнику, я схильна до сучасного підходу у всьому, тому я б неодмінно спробувала онлайн-навчання через Skype.

А як щодо Вас? Чи був у Вас досвід навчання чи викладання через скайп? Поділіться своїм досвідом!

Support and Follow events in UkraineMore Info