Якось так повелося, що вважається, наче в українських провінційних містечках немає перспектив і майбутнього. Але у цій статті я спробую показати бізнес ідеї для села. Виявляється, що навіть у райцентрах є свої цікаві ніші, у яких можна і варто занурюватися для непоганих заробітків на хліб, професійного розвитку і просто гарного життя.

Зовісм недавно, подорожуючи Центральною Україною, ми заскочили у відпочинковий комплекс Аквадар перепочити від насиченого графіку. Туди до нас у гості зі Жашкова приїхала учасниця ОМБІЗ Картелю і наша клієнтка Світлана Мазур. Виявилося, вона доволі непогано влаштувалася у невеличкому райцентрі. Її послуги користуються попитом, разом із чоловіком вони часто подорожують та й загалом, як на мене, чудово проводять час.

Світлана репетитор і готує дітей до успішної здачі ЗНО та допомагає у цьому іншим колегам викладачам. Ось, наприклад, її pdf посібник «100 тем для написання письмової частини ЗНО з англійської мови». Як виявилося, це колосальний ринок, де попит значно перевищує пропозицію.

Детальніше про те, чим вона займається, як просуває цю діяльність, а також корисні поради для інших колег-репетиторів та інших людей, які проживають у провінції, дивіться у цьому відео.

Приємного і корисного перегляду!

***

Це відео знімалося у трьох різних локаціях:

 

Аквадар

Територія навколо дуже мальовнича. Віта парк Аквадар знаходиться посеред широких полів неподалік траси акурат по центру між Києвом і Одесою.

бізнес ідеї для села

 

Комплекс є хорошим прикладом того, як можна вивести на належний рівень відпочинкові точки, що були зведені пару десятиліть тому.

бізнес ідеї для села

 

Рівень кімнат в корпусах твердо відповідає тризірковим стандартам.

бізнес ідеї для села

 

А територія навколо мило ублагороджена.

бізнес ідеї для села

 

Також це хороше місце для відпочинку з дітьми.

бізнес ідеї для села

 

Окрім того, тут є СПА-центр з саунами та іншими велнес процедурами. Ми гарненько відпарилися, а потім розійшлися по своїх втіхах. Я на масаж, а Мартуся на чистку обличчя.

Загалом нам сподобалося тамтешнє перебування. Заїжджайте, якщо будете на районі.

***

Буки

Зовсім поряд (всього 22 км) взнаходиться село Буки, що відоме своїм каньйоном. Каньйон ріки Гірський Тіких – одне з наймальовничіших місцин Центральної України. Ми вперше потрапили сюди здається 7 років тому, коли машиною їхали зі Львова на Дикі пляжі Східного Криму. Колосальне місце, про яке я окремо написав у переліку найгарніших маловідомих місць України.

бізнес ідеї для села

Ну, звичайно що я не міг його пропустити, раз ми вже були так близько. Тому одна частина інтерв’ю проходила саме тут.

бізнес ідеї для села

***

Жашків

Типове провінційне містечко з приємними людьми. Ми поїхали сюди, щоб подивитися, як живуть наші друзі. У них гарна садиба, в літній кухні якої Світлана влаштувала собі офіс, де займається з учнями та звідки проводить онлайн включення.

бізнес ідеї для села

бізнес ідеї для села

Скажу, що візит у її “місце сили” став для мене вирішальним у прийнятті рішення обзавестися і власним офісом, з якого я зараз пишу ці рядки. Щиро тобі дякую 🙂

В той же час, Дмитро, чоловік Світлани, справжній герой. Він власними силами облаштував найбільший та найукомплектованіший спортивний центр у всій Черкаській області.

До:

бізнес ідеї для села

 

Після:

бізнес ідеї для села

бізнес ідеї для села

Насправді я ще досі залишаюся під враженнями після відвідин цих понад 1000 квадратних метрів, у яких лише сама атмосфера надихає на подвиги.

бізнес ідеї для села

***

РЕЗЮМЕ

Вони просто неймовірні люди. Активно працюють, виховують дітей, долучаються до місцевої спільноти…

… і навіть встигають подорожувати, відвідавши уже понад дюжину країн. Просто чудовий приклад для багатьох інших українських сімей.

Дуже радий, що наші шляхи перетнулися. Такі події і спілкування додають неабиякої наснаги продовжувати розвиватися і просто насолоджуватися життям.

Друзі, поділіться! А де ви проживаєте і чим займаєтеся? Які бізнес ідеї для села є у вас ? Може і до вас у гості якось завітаю!

***

P.S. До речі, невдовзі Світлана виступатиме спікером на нашій онлайн конференції ebiz2018 з темою “Як запустити свій перший онлайн курс з малою базою підписників (500 чоловік) без реклами, поєднуючи активне викладання англійської мови офлайн та життєві реалії повноцінної сім’ї.

Приєднуйтеся і ви. Ось деталі ==> https://openmind.com.ua/ebiz2018/

Участь безкоштовна і зараз (12:00, 10/08) у нас вже понад 1600 учасників.

Support and Follow events in UkraineMore Info