Знайомтесь! Христина Дикун – відео-маркетолог, директор комп’ютерної школи для дітей та дорослих ФАБРИКА ІТ, власниця студії відео-презентацій Відео для Вашого бізнесу. Вже 5 років Христя працює на ринку відео-анімації, а за її плечима 400+ втілених проектів для малого та середнього бізнесу, 6000+ вдячних слухачів тренінгів та майстер-класів. Географія клієнтів Христини – 13 країн світу. У цій статті Христина поділиться знаннями про заробіток в інтернеті через телефон.

Десь п’ять років тому, Христя потрапила до мене на навчання по старту і розвитку власного онлайн бізнесу. Тоді це був курс TraveLEaring, а зараз Христя є активним учасником нашого ОМБІЗ Картелю – найкориснішої онлайн бізнес-спільноти УАнету. В результаті вона пройша захоплюючий і непростий шлях від мами в декреті до сформованого підприємця. Частково її історія розкривається у статті про те, Як дві молоді мами вперше заробили п’ятизначні суми онлайн і запустили власні онлайн бізнеси.

Портягом років ми активно спілкувалися та зустрічалися на різних профільних заходах. І ось зовсім недавно я завітав до неї в гості у новостворену ФАБРИКУ ІТ у Винниках, що є містом-сателітом Львова. У цій комп’ютерній школі, як діти, так і дорослі навчаються з користю використовувати ґаджети для особистого розвитку і комерційних цілей. Про те, як це саме можете робити і ви, ми поспілкувалися з Христиною Дикун в цьому інтерв’ю…

***

Статистика показує що через 10 років багато професій відійде. Суспільство дуже швидко розвивається і з’являться зовсім нові професії, які ми собі навіть уявити зараз не можемо. Це буде зовсім інше покоління, будуть зовсім інші засоби для комунікації, навчання і роботи. З простим ґаджетом можна буде робити не реально круті речі.

Хочу зауважити, що сфера ІТ – це не лише програмування, як багато хто думає. Сюди також входить широкий спектр професій таких, як дизайнери та філологи і навіть психологи, які надають результати своєї праці за допомогою новітніх онлайн інструментів.

Зручність ІТ діяльності полягає в тому, що ти можеш працювати віддалено з свого телефону чи іншого ґаджета, який дає можливість бути географічно вільним і можливість диверсифікувати свої доходи. Адже при стандартному працевлаштуванні ваш дохід залежить від одного роботодавця. Зрештою, це дає можливість вибрати проект, який тобі подобається і хотілось би втілювати. Ти є вільний, ти можеш подорожувати, працювати з дому.

Саме так Христина створювала своє перше відео. Вона почала роботу коли сину було 11 днів. Не бігала на роботу, працювала з дому, коли могла і хотіла. Не просто виховувати двох дітей і працювати, але це абсолютно реально зробити коли є бажання. І власне тут стали їй у нагоді ґаджети – телефон, комп’ютер, камери, доступ до інтернету, соціальні мережі.

Сам я прихильник виконувати свою роботу фокусовано на комп’ютері, проте останнім часом, коли я кудись їду, то беру з собою лише телефон. Протягом однієї з останніх подорожей Західною Африкою, одним із найменш розвинених регіонів світу, абсолютно всі свої ділові завдання протягом одного місяця, вирішував виключно з айфону. Це просто БОМБА.

заробіток в інтернеті через телефон

Гаджети підкуповують своїми розмірами і потужністю. Додатково можна встановити потрібну кількість програм та додатків необхідних для роботи. На даний час телефон це по суті міні комп’ютер.

***

Заробіток в інтернеті через телефон – способи та варіанти

Варіантів заробляти онлайн із допомогою гаджетів зараз безліч. Власне це питання ми системно опрацьовуємо у лавах нашого ОМБІЗ Картелю – найкориснішої онлайн бізнес-спільноти УАнету.

Одними із основних, окрім програмування, є:

  • Відео – запис та монтаж, робота з фотографіями, дизайн
  • Проводити онлайн-конференції, проджект-менеджмент, робота асистента
  • Вести блоги чи влоги. Медіа ресурси завжди були капіталом. Зараз стало можливим зробити особистий онлайн медіа ресурс, не володіючи колосальними ресурсами для його створення.
  • Онлайн-маркетинг та ведення соціальних мереж. Якщо порівняти онлайн маркетинг з офлайн маркетингом – то в першому набагато легше і дешевше знайти свою аудиторію, простіше з нею взаємодіяти.

Рекомендую переглянути: 10 + 2 способи заробітку на тревел-блозі.

Результати своєї діяльності ми передаємо через інтернет, для цього використовуємо існуючі інструменти – комп’ютер, телефон чи інші і якщо там не треба виробничих приміщень чи фізичних речей, то в принципі це все можна повністю робити онлайн. Тобто практично всюди, де здійснюється взаємодія дистанційно.

***

Шлях Христини до ФАБРИКИ ІТ

На початку Христина сама навчилась створювати і продавати відеоролики для бізнесу. Також робила і мені відеоролик для першої онлайн конференції Ebiz, який я в результаті використовував впродовж трьох років.

Згодом заснувала свої онлайн курси по створенню відеороликів та відеомаркетингу, а також проводила багато вебінарів. З часом почали звертатись та запрошувати прочитати лекції на конференціях, проводити навчання у ІТ школах Львова.

В результаті з’явилась ідея створити власну школу. Ось так і з’явилась комп’ютерна школа для дітей та дорослих ФАБРИКА ІТ. Як бачите, це еволюція. 

***

Навчання у комп’ютерній школі

Зараз у школі навчають дітей, але у планах навчання і для дорослих. Дуже класно зайшла робототехніка. Конструювання і програмування роботів. Це професія яка є вже актуальна і за п’ять років буде широко застосовувана.

Програмування. Стандартне класичне. Основи кодування, розробка сайту та мобільного додатку.

3D моделювання. Діти на комп’ютерах створюють свої моделі і потім можуть їх роздрукувати на нашому 3D принтері.

Photoshop, YouTube, відео-анімація, зйомка і монтаж відео – все що актуально в медійній тематиці.

Діти зараз можуть повноцінно заробляти гроші на власних вміннях, в онлайні вони не обмежені віком.

***

Як створити умови використання гаджетів з користю

Велика суспільно-хронічна проблема це те, що люди займаються фігнею. Зараз з малечку діти просять і отримують у власне користування ґаджети. Це дає можливість поринути у світ інтернету і зазвичай його використовують у розважальних цілях. Проте, якщо розуміти, до чого у тебе лежить душа, ти можеш використовувати ґаджет у навчальних цілях чи здобувати необхідні професійні навички або отримувати заробіток в інтернеті через телефон.

Якщо дитина захоплюється відеоіграми, можна спрямувати її увагу на їх створення або займатись оглядом відеоігр на YouTube чи інших соцмережах.

Взагалі блогінг це чудовий спосіб добре розібратись у якійсь темі. За рахунок ведення блогу починаєш збирати навколо себе аудиторію людей з якими ти близький по духу і які цікавляться тим самим що і ти. Окрім того, це стимулює поглиблювати свої знання в даній темі, щоб показати і розказати щось нове.

Ведення блогу – це один з найкращих методів розвитку у тій справі якою ти цікавишся.

заробіток в інтернеті через телефон

***

Подарунки

Розігруємо три місячних абонементи на різні напрямки навчання.

Спочатку зайдіть на сайт ФАБРИКА ІТ і ознайомтесь, які є дисципліни, та напишіть у коментарях:

  1. На яку дисципліну хочете віддати на навчання вашу дитину
  2. Яким чином це допоможе дитині розвиватися в майбутньому

Успіхів! Переможців обиратимемо у мене в інсталайві через тиждень після публікації матеріалу.

Support and Follow events in UkraineMore Info