Протягом останнього року я часто у своїх виступах чи дописах згадую таку собі ОМБІЗ Формулу. Якщо коротко, то це метод, який полягає у тому, щоб глибинно дослідити ринок; ретельно проаналізувати дані; надати клієнтам те, що їм потрібно; ефективним при цьому способом.

Фактично застосування ОМБІЗ Формули дає можливість бізнесу перестати вгадувати, етичним способом прочитати думки потенційних клієнтів і, як наслідок, запропонувати те, що їм насправді потрібно. Ось коротеньке відео мого виступу на Ukrainian Business Marathon, де я в межах 20 хв. розповідаю про цей підхід на майже тисячну аудиторію.

(Переглянути pdf презентацію)

ОМБІЗ Формула була виведена мною в результаті купи напрацювань та років досвіду, набутого у сфері онлайн маркетингу, продаж і просування. Це універсальна модель, на яку можна накласти більшість бізнесів для їхнього розвитку.

Фактично це інструмент реалізації моєї професійної місії (допомогти почати/розвинути бізнес 1930 людям), а також центральна вісь Картелю, що дає можливість учасникам цієї найкориснішої бізнес-спільноти УАнету заговорити однією мовою.

Як бачите, ОМБІЗ Формула складається з п’яти елементів:

  1. Аналіз
  2. Платформа
  3. Аудиторія
  4. Монетизація
  5. Масштабування

На мою думку це обов’язкові кроки, які варто зробити кожному бізнесу для послідовного розвитку. І найцікавіше те, що кожен наступний не можливий без попереднього.

Наприклад:

  • Толку масштабовувати нуль, якщо немає кешфлоу (Монетизація)
  • Неможливо щось продати, не маючи кому (Аудиторія)
  • Не має сенсу збирати Аудиторію, без місця, де можна запрезентувати свої послуги (Платформа)
  • Який сенс взагалі щось починати, не розуміючи справжніх потреб ринку (Аналіз)

Це доволі прості приклади, які дають зрозуміти загальну картину. Звичайно кожен із цих блоків можна (і варто) пропрацьовувати значно глибше. І власне цим ми займаємося у межах ОМБІЗ Картелю.

За лінком ви можете ознайомитися із цілісною інфраструктурою нашої бізнес-спільноти, невід’ємною частиною якої є мінікурс ОМБІЗ Формула, який обов’язковий для проходження усіма учасниками. Адже є це основа-основ. Опунаваши її, вся бізнес-гра перетворюється у своєрідну забавку, де вам залишається збирати своєрідний конструктор.

Коли ви знаєте ЩО і на якому етапі потрібно робити, ми у Картелі вказуємо на шлях ЯК це робити ефективно. Наша бізнес-спільнота вдало функціонує уже понад рік, що підтвердило гіпотезу про ефективність такої взаємодії. Ось мої 10 висновків після року успішного ведення бізнес-спільноти за моделлю платної підписки.

Отже, якщо ви шукаєте способи почати нову справу або розвинути вже існуючу, найкраще що я можу вам запропонувати – це приєднатися в ОМБІЗ Картель. Буду радий вас бачити у наших рядах і залюбки вам допоможу. Успіхів 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info