Навесні цього року сервіс Uplata і міжнародна система Visa запустили новий фінансовий продукт – картку Visa інша формату «card-2-go». Ось я записав для вас відеоогляд, в якому розповім, для чого потрібна нова картка, у чому її переваги та як нею користуватися.

Головний момент: для того, щоб почати користуватися карткою Visa інша, не треба відкривати банківський рахунок. Ця картка дає можливість людям швидко отримати доступ до коштів. Не потрібні бюрократичні процедури – реєструватись, приносити паспорт чи навіть підписувати договори. Замовити картку можна онлайн і відразу користуватись.

***

Для чого може бути корисна Visa інша від Uplata

Завжди корисно мати можливість здійснювати безготівкові розрахунки або приймати кошти. В цьому є важливий момент – нема потреби відкривати спеціальний банківський рахунок. Крім того, є категорії осіб, які не можуть відкрити банківський рахунок. Наприклад:

  • неповнолітні діти. Така картка може стати ідеальним помічником в навчанні дітей фінансовій грамотності. Будь-якій дитині потрібні кишенькові кошти і цю картку можна використовувати для таких потреб.

  • іноземці. Наприклад, коли до вас в гості приїжджає родич або товариш з-за кордону. Замість оплачувати комісію при використанні закордонного банківського рахунку, він може користуватись карткою Visa інша.
  • родичі похилого віку – бабці, дідусі, батьки.

  • Uplata також рекомендує цю картку для фрілансерів, які можуть на неї отримувати кошти за свої послуги.

***

Як можна отримати Visa інша

Картку Visa інша можна придбати у фізичних точках на сайті uplata.ua (тут можна побачити всі фізичні локації в Україні). Інший варіант – зайти на сайт, замовити пакет і в будь-яке місце в Україні вам здійснять доставку «Новою поштою». У такому випадку ще доведеться оплатити 40 грн за доставку.

***

Як активувати Visa інша

Картка не є іменною, тут є просто номер і все решта, як на звичній банківській картці. Активувати картку можна двома способами. Перший: власники смартфонів можуть зайти на застосунок в Anroid чи Apple через Uplata і зареєструватись. Цікаво, що зареєструватись можна навіть без зазначення e-mail.  Тобто, вписуєте номер телефону, вам приходить смс і ви в застосунку.

Після реєстрації (або ще перед нею) треба активувати картку.  У моєму випадку: я зареєструвався в застосунку, але картка ще не була активована, і я не міг її під’єднати. Щоб активувати картку, треба на номер 310 надіслати 6 цифр з лівого кутка і вона автоматично під’єднюється.

Приємним бонусом є те, що відразу після активації на вашому рахунку є 100 грн. Ви купуєте картку за 100 грн і така ж сума «падає» безпосередньо на ваш рахунок.

***

Як зараховувати кошти

Це можна здійснювати у фізичних локаціях, які також чітко розписані на сайті uplata.ua. Але тоді доведеться платити комісію: при поповненні готівкою від 0 до 500 грн – 10 грн комісії; від 2 до 14 тис грн – 1% від суми поповнення.

Але! На сайті можна поповнити картку безкоштовно.  Там є окрема панель, ви оплачуєте іншою банківською карткою, проводиться оплата і відразу зараховується на вашу картку Uplata.

всі тарифи за користування карткою є на сторінці uplata.ua/tarif

***

Скільки коштів може бути на картці Visa інша

На балансі картки можна мати не більше 14 тисяч гривень. Цьому  є логічне пояснення: оскільки картку може відкрити будь-хто без будь-яких верифікаційних речей, то треба використовувати певні засоби безпеки.

Крім того, як написано у правилах користування, протягом доби готівкою максимум можна знімати лише 500 грн. При цьому ще є комісія 10 грн за одне зняття.

Ще важливий момент: оскільки ця картка гривнева і не має повного функціоналу типової банківської картки, здійснювати розрахунки можна лише на території України. І оплачувати можна послуги лише українських компаній.  Тобто, купити квиток на поїзд з Польщі ви не зможете. Але купити квиток на літак МАУ, де є розрахунок в гривні, можна.

***

Отож, як ми побачили, простота, доступність та економія часу – одні з головних переваг картки Visa інша. А саме цього й хоче сучасний зайнятий користувач фінансових послуг.

Support and Follow events in UkraineMore Info