Подорожі є одним із найкращих способів проведення часу. А якщо це робити у сімейному колі, то в результаті поєднується багато рухомих частин. Пізнання нових місцин, цікаві пригоди, а також зміцнення родинних зв’язків.

Власне заради цього ми і вирішили вперше поїхати кудись цілою сім’єю. Та обрали Грецію не просто так. Тут є чим зайнятися. Зокрема, у нашому випадку вдалося поєднати яхтинг (див. частину 1) та автомобільну мандрівку древньою Елладою.

Якщо ви не переглядали статтю і відео про яхтинг, то щиро рекомендую це зробити. А наразі про континентальну частину подорожі.

***

Ступивши на сушу, ми відправили сестру з чоловіком на літак, взяли авто напрокат, яке могло б вмістити шістьох пасажирів та поїхали на північ в глибину країни.

Ось як виглядав наш маршрут.

***

Метеора

Швидше за все, якщо ви бачили хоч якісь картинки з Греції, то натрапляли на ці скельні монастирі, що розкинулися в околицях містечка Каламака, куди ми здійснили марш-кидок з Афін.

Греція роудтріп

Наступного ранку добряче поснідали та відправилися в путь.

Греція роудтріп

Звивиста дорога петляє поміж стрімких скель, піднімаючись потрохи догори.

Греція роудтріп

Греція роудтріп

Трішки піднявшись, починаємо насолоджуватися навколишніми краєвидами.

Греція роудтріп

Тутешні скелі стали чудовим місцем для зведення монастирів, де можна було б усамітнитися, щоб мати можливість спілкуватися з Творцем, без додаткової уваги сторонніх.

Греція роудтріп

Яким би не був задум, зараз охочих сюди потрапити є доволі багато.

Греція роудтріп

Люди готові товктися у чергах, лиш би здійснити паломництво або ж просто подивитися на всю цю навколишню красу.

Греція роудтріп

Греція роудтріп

Особисто для мене це була особлива частина мандрівки, адже я побував саме в цьому місці рівно десять років тому.

***

Провінційна Греція

Після майже півдня візитів до різних монастирів ми сіли в авто і рушили назад у сторону Афін. По дорозі заїхали на обід в Трікалу, а заодно і подивилися, як виглядає типове провінційне грецьке місто.

Греція роудтріп

Греція роудтріп

Пейзажі навколо просто колосальні.

Греція роудтріп

***

Делфі

Всі ви знаєте про оракула – провидця, до якого регулярно навідувалися місцеві правителі античних часів, щоб спитати поради. Так-от, знаходився він у містечку Делфі, що також є непростою для візиту місциною. Принаймні з точки зору рельєфу місцевості.

Греція роудтріп

У Делфі є непоганий музей.

А ще руїни античного міста, які порівняно з Джерашем в Йорданії чи Бальбеком у Лівані, виглядають зовсім незначними. Хоча для Грецького древнього міста це великий масштаб.

Греція роудтріп

Тут на стрімкому схилі залишилося декілька руїн древніх споруд, чітко простежуються вулиці тогочасного міста і доволі приголомшливий амфітеатр та іподром.

А ще зовсім поряд (як не дивно для Середземномор’я) знаходиться гірськолижний комплекс Парнасос, сезон у якому триває зазвичай аж до кінця квітня. Неочікувано – як для сонячної Греції.

Греція роудтріп

Греція роудтріп

***

Афіни

Якщо в Італії усі дороги ведуть до Риму, то в Греції – до Афін. Звичайно, ми не могли не відвідати це ще одне «вічне місто». Для цього винайняли велику квартиру в центрі і присвятили цілий день прогулянці містом.

Греція роудтріп

Греція роудтріп

Греція роудтріп

Афіни кльові. Але не очікуйте зустріти тут грецьких богів. Теперішнє місто живе зовсім іншим життям, а з пам’яток давнини мало що залишилося.

Греція роудтріп

Хоча Пантеон все ж таки вражає. А ще обов’язково варто піднятися на пагорб Лікавіт, звідки відкривається найкращий вигляд на місто.

Греція роудтріп

Греція. роудтріп

Власне це ми і зробили на десерт, щоб пригадати попередній тиждень на морі й в дорозі, а також належно попрощатися з Грецію, яка нас так добре прийняла.

Греція роудтріп

Після цього ми з Мартусею відвезли усіх в аеропорт, щоб полетіти в Україну, а самі знову повернулися в марину, щоб відправитися у ще одне плавання. Але цього разу вже з читачами цього блогу (ось звіт з яхтингу).

Загалом зараз Греція є чудовим напрямком для українців. Сюди легко потрапити і насправді є багато чим зайнятися. А якщо вам раптом влом розбиратися у цьому всьому самостійно, то просто зайдіть на сайт моїх друзів EscapeWithPro.com, відсортуйте в пошуку тури по Греції та оберіть той, що вам ближче до душі.

Вдалих вам мандрів та до зустрічі на наступних публікаціях блогу чи відосах на каналі.

Support and Follow events in UkraineMore Info