Це гостьовий пост наших колег, виробників абсорбенту Біле Вугілля, про одну з важливих для мандрівників тем – здорове харчування в подорожах (особливо в екзотичних країнах) так, щоб не мати проблем зі здоров’ям, адже навіть найбільш благополучні країни можуть приховувати багато ризиків.

здорове харчування(Мартуся у Малайзії)

Про найбільш розповсюджені халепи можна прочитати у статті про проблеми і небезпеки, які можуть трапитися під час подорожі. Але найвідоміший ризик – це отруєння неякісною або невідомою їжею. Зокрема? саме це недавно стало причиною мого  найгіршого дня у житті

І щоб не зіпсувати враження від мандрівки, потрібно знати, про здорове харчування та як запобігти отруєнню, а якщо це сталося – швидко подолати негативні наслідки. Тому ось декілька порад-нагадувань для новачків і досвідчених мандрівників. Запам’ятайте: це може навіть врятувати вам життя.  

***

1) Обирайте просту їжу

Тобто таку, яка на вигляд вам знайома. У місцевих ресторанах у всіх країнах світу завжди можна знайти рис і курку. Овочі, фрукти – це простий вибір простої їжі для перекусу, коли немає часу відвідувати ресторан.  

здорове харчування

Читайте також Поради мандрівникам, як вберегти своє здоров’я під час подорожей

ОРЕСТ: Особисто я полюбляю: звичайне м’ясо, овочі, фрукти. 

(Соковитий стейк в Уругваї)

***

2) Відмовляйтесь, якщо запах страви викликає сумнів

І нехай це автентичний запах екзотичної страви з рога носорога – збережіть собі здоров’я. Наш організм дуже розвинутий, особливо щодо самозбереження. І орган нюху працює як «митниця на кордоні». Тому, коли «митниця дає добро» – їжте без страху. 

здорове харчування

А ось така незвична їжа продається на вулицях у Тайланді: смажені таргани, скорпіони в панірувальних сухарях та шашличок із сухожиль невідомо кого (більше можете прочитати у статті Їжа в Тайланді)

***

3) Не ведіться на страви, загорнуті у лаваш чи запечені у тісті

Тут ви не можете з’ясувати, з яких інгредієнтів складається ваша страва. І ніхто не може вам про це розповісти. Страва може бути ароматною і смачною на вигляд, але що всередині?

***

4) Ніколи не їжте немиті фрукти або ягоди

Якщо поблизу немає місця де помити, то у крайньому випадку обітріть їх вологою серветкою. Хімія, яку містить волога серветка, ніщо порівняно із бактеріями, які можуть бути на поверхні.

***

5) Якщо все ж отруїлися, скористайтесь сорбентами

Гарна порада: потужний сорбент – Біле Вугілля.  Якщо симптоми харчового отруєння вже проявили себе (нудота, блювота, діарея та ін.), то організм вже використав свої ресурси боротьби із патогенами і потребує допомоги зовні.

здорове харчування

А ось історія про те, як я отруївся і пережив один із найскладніших днів під час подорожі Західною Африкою

Сорбент, такий як Біле Вугілля, містить численну кількість мікросфер, які притягують до себе і сорбують на своїй поверхні патогени і токсини у кишечнику. Якщо вчасно прийняти потрібну дозу препарату Біле Вугілля, то симптоми отруєння почнуть швидко зникати, і організм буде здатний повернутись до нормального стану.

здорове харчування

Ось тут можна переглянути детальну інструкцію щодо вживання препарату.

***

Безпечних і смачних вам подорожей 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info