Це буде наша друга спільна мандрівка! Нагадую, що перша подорож читачів блогу відбулася у Грецію. Протягом тижня ми ходили на яхті між островами Саронічної затоки. Ось відео і стаття

А цього разу збираємося у Непал, при співпраці з колегами EscapeWithPro, що є українським сервісом пошуку та бронювання авторських турів по цілому світу.


(фото з Аргентини)

Як і минулого разу, будемо поєднувати приємне з корисним 🙂

Тобто, окрім звичного для таких мандрівок активного відпочинку та культурного пізнання регіону, будемо працювати над актуальними бізнесовими та особистими справами у форматі МастерМайнду в сильному оточенні однодумців.

***

Чому саме Непал?

Насправді тут є декілька причин: 

  • Середина жовтня ідеальний час для візиту в Непал; 
    – комфортна температура, відсутність опадів, чудова видимість в горах
  • Туди відносно легко і недорого добратися з України (~600 $ у два боки);
  • Непал нова країна, де я ще не встиг побувати серед понад сотні інших
  • Комфортний похід в гори один із найкращих способів знайти відповіді на внутрішні питання; 
  • Маємо локального партнера, який організує все на найвищому рівні.

***

Основні Деталі Мандрівки

Загалом у Непалі проведемо вісім днів, торкнувшись основних цікавинок цієї країни. А саме: 

  • відвідаємо столицю країни – Катманду
  • спробуємо рафтинг на одній із локальних рік
  • відвідаємо колоритне місто – Покхара
  • піднімемося на Poon Hill в межах чотириденного трекінгу
  • попрацюємо над розвитком вашого бізнесу в колі однодумців

Маршрут спеціально формували під мій запит. Маючи досвід у подорожах (понад 100 країн) я здизайнив усе таким чином, щоб можна було чудово поєднати, пізнання іншої культури, активно провести час, розумово попрацювати, а також просто спокійно відпочити.

 

Ось, як виглядає карта маршруту

Таким чином нам вдасться відвідати основні місця країни, спрбувати дещо нове, а також звичайно що відчути справжню велич Гімалаїв. 

Ціна – 990 USD. Бронювання туру здійснюється на окремій сторінці сайту EscapeWithPro.

*** УВАГА! Квитки на літак, купуються окремо. Детальніше про це далі…

***

День 1 (08/10) – Прибуття в Катманду, адаптація

Більшість авіарейсів прибувають у Непал зранку. В аеропорту нас зустрічає локальний оператор Ганеш і організовує трансфер в готель. Враховуючи, що після перельоту більшість людей будуть трохи втомлені, великих активностей планувати на цей день не будемо. 

Натомість легелько зорієнтуємося з містом, познайомимося між собою, а також визначимо основні питання, на які бажаєте отримати відповіді у межах цієї поїздки. 

 

День 2 (09/10) – Огляд Катманду, МастерМайнд

Столиця Непалу є важливим культурним центром регіону з купою різноманітних цікавинок, включно з храмами і активним вуличним життям. Тому, більшість часу проведемо в місті та на його околицях, пізнаваючи локальну колоритну культуру. 

Ввечері у лобі готелю проведемо наш перший МастерМайнд. Це своєрідна методика групової роботи, що дає можливість максимально ефективно знаходити рішення на свої ділові чи особисті питання, використовуючи колективний розум. Ось тут я детальніше пишу про те, як це працює. 

 

День 3 (10/10) – Рафтинг, переїзд у Покхару

Прокидаємося зранечку та їдемо на захід у напрямку Покхари. По дорозі зупиняємося на березі ріки Трішулі і пересідаємо на човни. Далі три години боремося з порогами і насолоджуємося справжнім рафтингом. 

(рафтинг в Уганді по Білому Нілу)

З мого досвіду рафтинг є одним із найцікавіших активних занять, що виховує стресостійкість, а також розвиває командних дух. Після цього дня наша команда буде, як одне ціле. А це нам дуже необхідно, враховуючи специфіку цілої подорожі. 

Після трьох годин на воді, повертаємося у наш автобус і рухаємося у Покхару на нічліг.

 

День 4-7 (11-14/10) Похід на Poon Hill (3 210 м)

На наступні чотири дні у нас передбачений похід на Poon Hill, висота якого складає 3 210 м.н.м. Це один із найкращих нескладних піших гірських маршрутів у Непалі, що дає можливість відчути справжню велич Гімалаії, а заодно досутпний людям без спеціальної фізичної підготовки.

(Багато років тому в Ладаху, Північна Індія)

Найпопулярніші тректи до базового табору Евересту чи навколо Анапурни вимагають акліматизації, щонаймнеше тижня проведеного в горах, а також неабиякої фізичної підготовки. Але у нашому випадку все значно простіше. Хоча в той же час неймовірні гірські пейзажі, як живуть місцеві шерпи, при тому, що знаходимося на безпечній висоті.

Ночівля (3 ночі) відбуватиметься ось в таких чайних будиночках по маршруту. Загалом проведемо 4 дні у горах. Ввечері другого дня запланований ще один МастерМайнд.

Родзинкою є сходження на Poon Hill (3 210 м.н.м.), найвищу точку усьго маршруту, звідки відкривається неймовірний вигляд на дюжину засніжених Гімалайських піків. 

На вечір четвертого дня спускаємо вниз і ночуємо у Покхарі. 

 

День 8 (15/10) Покхара, відпочинок, МастерМайнд

Це день релаксу в одному із найпопулярніших туристичних міст Непалу з розвиненою інфраструктурою, що власне буде і потрібно після чотириденного треку. 

Окрім того побуваємо біля водоспаду Девіс, відвідаємо священну печеру Гуптешвор, а ще побуваємо в ущелині біля річки Сеті.

Ввечері проведемо фінальний МастерМайнд та підіб’ємо підсумки усієї мандрівки.

 

День 9 (16/10) – Трансфер в Катманду, виліт

Останній день припадає на автобусний трансфер в Катманду й аеропорт. Більшість рейсів в Україну вилітають ввечері. 

Альтернативою семигодинному автобусному переїзду є можливість полетіти літаком з Покхари у Катманду за додаткову плату (~125 $)

***

Погода

Як вже було зазначено, жовтень є одним із найкращих місяців для відвідання Непалу. Це сухий сезон з чудовою видимістю та приємними температурами. 

Зокрема у низинах (Катманду, Покхара) денна температура зазвичай перевищує 20 C градусів. А протягом Poon Hiil треку в залежності від висоти середні теператури коливатимуться десь між 10-15 градусів. Вночі ближче до піку може опускатися нуля, але в той час усі ми міцно спатимемо у затишних чайних будиночках.

***

Що варто брати з собою?

Зважаючи на те, що це більше рекреаційний маршрут в принципі особливих вимог немає. Беріть все те, що ви би брали в похід у Карпати, аде без наметів та іншшого таборового спорядження. 

Наприклад:

  • зручний наплечник (рюкзак)
  • трекінгове або trail running (я люблю) взуття  
  • сандалі 
  • легку куртку 
  • теплу фліску 
  • легкі штани 
  • шорти
  • футболки
  • спідню білизну
  • сонячні окуляри
  • кепку чи інше накриття на голову
  • пляшечку для води
  • etc…

Ось класна підбірка від моїх друзів з ПроПоходи. Див списки 2 і 3;

***

Переліт

Тут ви можете організувати собі, все як бажаєте. Наприклад, деякі з наших учасників додатково зупиняються в Дубаї на пару днів, або ж залишаються на довше у Непалі. Інший варіант – продовжити подорож далі в Азію. 

Зокрема, я беру квитки згідно дат нашого туру, оскільки ще маю чим займатися вдома.

Ось класна комбінація (AirArabia туди 07/08 – назад 16/08)

***

У вартість туру також не входить

  • Обіди та вечері в Катманду і Покхарі
  • Страхування – я рекомендую туристичну страхівку з активним відпочинком від PZU
  • Віза у Непал, що оформлюється в аеропорту Катманду (25$)

***

Як забронювати тур?

Ціна туру – 990 USD

Для того, щоб забронювати, переходьте на цю сторінку на сайті EscapeWithPro та скористайтеся запропонованим функціоналом. 

Буду радий вас бачити у наших рядах 🙂

Support and Follow events in UkraineMore Info