Реферальні програми або affiliate marketing є одним з найкращих способів заробітку для тревел-блогера. До того ж це доволі пасивний дохід.

А про те, як саме тревел-блогеру заробляти в інтернеті і використовувати affiliate marketing для розвитку власного бізнесу я поговорив з Євгеном Чеботарьовим, який займається розвитком тревел напрямку в мережі партнерських програм SalesDoubler (також займався розвитком партнерських програм у компаніях Bravoavia, Lastminute.com, Busfor.com). 

До речі, в одному з попередніх відео я спілкувався з Володимиром Сахаровим, власником і засновником компанії SalesDoubler, яка допомагає людям заробляти в інтернеті на реферальних програмах.

Ось відео нашої розмови з Євгеном Чеботарьовим.

Таймлайн відео (похвилинно):

=====================

  • 01:29 – Зростання тревел індустрії
  • 03:27 – Приклад заробітку на реферальних програмах
  • 06:02 – Сегмент бронювання авіабілетів
  • 07:51 – Туристичне страхування
  • 10:14  – Види партнерок
  • 12:36 – Скільки можна заробляти?
  • 16:11 – Важливий момент щодо affiliate marketing
  • 17:18 –  Інструменти для інтеграції
  • 19:03  – Потрібно відноситись до цього, як до роботи
  • 20:57 –  Про пошукові віджети для сайтів
  • 21:31 –  Робіть сайти!

***

Ринок тревел-індустрії невпинно зростає

В Україні цей ринок зростає дуже активно. Якщо ж говорити про тревел-індустрію у світі, то він росте ще швидше.  З’являється все більше можливостей заробляти на партнерських програмах великих світових сервісів або ж локальних сервісів. Тому тревел-напрямок зараз є головним пріоритетом на SalesDoubler на 2019 рік.

Реферальні програми є найкращим способом заробітку для тревел-блогера. Ці програми повністю покривають онлайн-сферу. Тому маючи власний сайт, блог, телеграм-канал чи будь-який інший майданчик є можливість заробляти на цьому. При цьому, цей дохід доволі пасивний. Ви робите цікавий контент, пишете статті, радите щось людям, знаходите найкращі ціни і заробляєте на звичайній інтеграції. Кожен тревел-блогер у більшості тематик, напрямків може використовувати партнерські програми SalesDoubler для посилення своєї комерційної діяльності.

***

Як саме тревел-блогер може заробляти з допомогою affiliate marketing

Зараз в базі SalesDoubler є 21 партнерська програма в розділі «Туризм і подорожі», в процесі підключення ще п’ять.  У найближчі три місяці компанія планує збільшити цю кількість до 35-40 партнерських програм. Тут представлені продукти дуже різних категорій – це бронювання готелів, придбання автобусних, залізничних, авіаквитків як по Україні, так і по Європі.

Дуже добре працює офер Hotels Combined. Зараз цей сервіс дуже цікавий блогерам. Наприклад, блогер поїхав у Барселону, зробив огляд і написав, у якому готелі він жив, дав лінк на цей готель. Люди за цим лінком переходять, бронюють, блогер отримує комісію. 

Описуючи свою подорож, ви просто можете рекомендувати своїм читачам сервіси, якими користуєтесь самі. Ви радите, що от є гарні ціни на цьому ресурсі, подивіться. Таким чином кожен користувач, який перейшов за реферальним посиланням зі статті і прийняв рішення забронювати готель, автоматично стає вашим покупцем, йде у вашу статистиску. У кабінеті веб-майстра на SalesDoubler є можливість бачити статистику по всіх покупках, які були зроблені від переходу за реферальним лінком.

***

Що продається найкраще

Зараз з’явилося багато блогів по авіаквитках. Цьому, зокрема, посприяв безвізовий режим, а також прихід на ринок кількох великих лоукостів. З’явилося більше можливостей подорожувати і, відповідно, більше тематичних ресурсів, які знаходять і пропонують людям дешеві перельоти.

Чим більше у вас досвіду, вміння знаходити класні ціни для покупців, тим вищою буде конверсія. Додатково до поста про авіаквитки ви також можете запропонувати забронювати готель в країні, місті, у яке ви збираєтесь полетіти.

Перелік партнерських програм у SalesDoubler доволі великий, і дозволяє інтегрувати в пост чи статтю багато інших інструментів. Наприклад, туристичне страхування подорожі. Зараз по ньому добре йдуть продажі, тому компанія прийняла рішення додати ще кілька партнерок, щоб збільшити пропозицію.

Також є продукти для дуже дешевого інтернету в роумінгу – sim-картки для мандрівників. Такі sim-картки дозволяють залишатися онлайн в будь-якій країні світу.

З SalesDoubler працюють ресурси, блоги різного тематичного спрямування. Хтось пише про подорожі всередині країни – для цього є одна партнерська програма по автобусах і залізниці.

Є рекламодавці, які працюють з квитками на автобус в Європу і по Європі. У SalesDoubler є найбільша мережа з автобусних перевезень  в Європі FliksBus – тут є 5%-на виплата від суми покупки квитка.  Продаються також тури. Незабаром з’являться екскурсії.

***

Які реальні кейси заробітків у системі SalesDoubler

Якщо говорити про окремі цікаві пропозиції, які користуються більшою популярністю, то це той же HotelsCombine. Це метапошуковик, який знаходить найкращі ціни з різних сайтів.Тому він ділиться комісією у розмірі 55% від свого заробітку. Тобто, 55% отримує веб-майстер. В середньому по тих конверсіях, що є у SalesDoubler – це від 6,8 до 7,5% від суми бронювання. Це дуже хороші умови, тому що середній чек по цих бронюваннях 400 євро і більше.

affiliate marketingФото з Facebook-сторінки компанії SalesDoubler

Іноді є бронювання з абсолютно космічними сумами. У SalesDoubler  був випадок, коли веб-майстер з одного бронювання заробив 520 євро.

***

Які існують інструменти для продажів

Найбільш банальний інструмент – це звичайний лінк на головну сторінку сайту рекламодавця, який сформований у кабінеті сервісу SalesDoubler. Цей лінк вже містить всі мітки веб-майстра і вся статистика з продаж цього лінка буде йти йому.

Є ще додаткові інструменти, наприклад, deep link. Це інструмент, який дозволяє самостійно у себе в кабінеті створити лінк на будь-яку сторінку сайту рекламодавця. Це гарно працює з блогами, які, наприклад, пропонують якийсь маршрут по авіаквитку. Можна піти на сайт того чи іншого рекламодавця, скласти маршрут, отримати видачу найкращих цін і дати лінк конкретно на цю видачу.

***

Affiliate marketing – це повноцінний бізнес

Важливий момент:  до цього виду заробітку треба ставитися як до роботи і як до бізнесу.  Більшість веб-майстрів заробляють від тисячі доларів в місяць. Є веб-майстри, які заробляють 2-3 тис. доларів. У тревел-тематиці топові веб-майстри заробляють понад півтори тисячі доларів. Це люди, які щоденно, достатньо поглиблено, трудяться.

affiliate marketingФото з Facebook-сторінки компанії SalesDoubler

Крім цього, реферальний маркетинг дає можливість автоматизованого і навіть пасивного заробітку. Тобто, довгий хвіст продажів тягнеться. Якщо ви нагромаджуєте контент, розширюєте кількість своїх пропозицій, то ймовірність того, що по них буде переходити більше людей збільшується.

Є ще один інструмент, який постійно пасивно може приносити дохід – це пошукові віджети для сайтів.

***

Створюйте власний ресурс

affiliate marketing

Саме власний ресурс з якісним контентом – це грамотний шлях послідовного розвитку бізнесу. Ти не підсаджений на голку необхідності постійно генерувати новий контент, а розбудовуєш свою частину в ширину. Про це ми доволі детально говоримо в межах нашої найкориснішої онлайн бізнес-спільноти ОМБІЗ Картель, де в нас вже є доволі багато користувачів у тревел-тематиці. Це середовище, яке покликане допомагати реалізовувати свої комерційні чи інші ініціативи за допомогою інтернет-інструментів.

Також читайте інтерв’ю з блогеркою Іреною Журавель про 10 різних способів заробітку для тревел-блогерів.

Отож, зверніть увагу на affiliate marketing, реєструйтеся на SalesDoubler і використовуйте те, що буде корисно вам. І я впевнений, що таким чином подорожі стануть частиною вашого професійного життя.  

Support and Follow events in UkraineMore Info