Звучить неймовірно: 100 країн світу за 88 днів з двома малими дітьми! Втілити це в життя вдалося дніпровчанину Павлу Феднову разом з 7-річним сином Андрієм і 8-річною донькою Вікторією.

Павло з дітьми здійснюють свою подорож у рамках міжнародного проекту “Mission365” і вже отримали диплом про досягнення національного рекорду в номінації “Найкоротший термін здійснення кругосвітньої подорожі – відвідання 100 країн за 88 днів”. До 25 травня 2020 року вони повинні відвідати всі 193 країни світу і таким чином встановити світовий рекорд.

У вересні сім’я Феднових побувала у Львові на конференції NomadMania UA. У перерві між виступами спікерів ми й поспілкувалися з Павлом і його дітлахами про їхню неймовірну подорож світом.

Ось відео нашої цікавої бесіди.

Таймлайн відео:

01:18 – Чи не замало одного дня на країну?
02:03 – Чому вибрали такі чіткі рамки
02:51 – Всі країни за 365 днів
04:18 – Маршрут поїздки
05:58 – Про транспорт
06:41 – Як це, подорожувати з двома дітьми?
08:39 – Багатодітний батько
09:48 – Замотуєшся в подорожах?
11:45 – Що найбільше запам’яталося
12:27 – Продовження подорожі. Куди далі?
14:04 – Що було найважче
15:07 – Кошти на поїздку

А далі читайте у форматі статті.

***

Нове диво кожен день

Як каже Павло, їхня подорож почалася з мрії відвідати всі країни світу.

100 країн за 88 днів

Сто країн світу за 88 днів – це менше, ніж один день на країну, і тому виникає питання: а що можна побачити за такий короткий час? Павло відповідає безапеляційно: “Точно більше, ніж вдома за цей же час”. Адже у мандрах кожного дня можна побачити щось нове, і кожен день – це подія.

“Ми хочемо кожен день прокидатися і бачити нову країну, нову культуру, нових людей, нову їжу, визначні пам’ятки. Дітей треба дивувати кожен день”, – каже Павло.

Він також розповів, що план відвідати за 365 днів усі суверенні держави світу – це мета №1. А паралельно сім’я Феднових збирає у щоденник відповіді людей про щастя. У майбутньому цей щоденник всі зможуть побачити онлайн і почитати, у чому ж люди в різних країнах вбачають щастя.

100 країн за 88 днів

Цікаво, що Павло з дітьми під час мандрів не знімають зі свого одягу нашивку синьо-жовтого прапора, і таким чином пропагують нашу країну у світі.

***

Як виглядав маршрут

Спершу сім’я Феднових відвідала Балтійські країни, потім – скандинавські країни, а відтак і всю Європу. Далі вони полетіли в Ісландію, далі – переліт в Канаду. Після цього відвідали США, всі країни Центральної Америки і 90% країн Карибського басейну.

Тоді побували у Південній Америці (крім Колумбії і Венесуели), а потім перемістилися у Південну Корею і побували у кількох країнах Азії. Потім вирушили в Нову Зеландію, Австралію, повернулися в Азію, де відвідали всі країни за винятком Бутана. Опісля відправилися на Близький Схід. Потім подалися в Африку, де відвідали наразі п’ять країн. І через Катар повернулися в Україну.

***

Як це подорожувати з двома дітьми?

“Це найбільше щастя, коли ти засинаєш і прокидаєшся зі своїми дітьми. Решту часу ми в одному вакуумі – я і діти. Ми одне ціле. Ми спілкуємось на будь-які життєві теми. З ранку до ночі бути зі своїми дітьми – це мега щастя”, – каже Павло.

100 країн за 88 днів

Він додає, що багато хто переконаний, що взяти дитину в мандри важко, бо будуть проблеми і додаткові труднощі. Але насправді все легко, особливо, якщо у дітей є мрія подорожувати.

Єдина складність, за словами Павла, полягає у тому, що дітям буває складно встати рано-вранці на літак.

До речі, у Павла Феднова є ще дві доньки – молодшій лише рочок, тому її ще зашвидко брати у мандри, а старша вже має свої зацікавлення і пріоритети.

***

Що далі?

Попереду у Павла і дітлахів активний шлях. Вони планують об’їхати Південну Америку, відвідати Бутан, всю Океанію, побувати ще в Африці і повернутися додому. А тоді здійснювати поїздки по регіонах.

100 країн за 88 днів

Як каже Павло, найскладніше під час таких мандрів – це приймати рішення, як лікувати дитину під час хвороби. Адже треба вибрати правильну стратегію і не помилитися. Медична страхівка у сім’ї Феднових є, але в багатьох країнах світу вона не все вирішує.

Найважче ж, за словами Павла, їм було в Ла-Пасі в Болівії. Усім трьом було зле через високогірське розташування.

***

Фінансове питання

На 95% Павло профінансував їхні мандри сам. Джерело коштів – заощадження і доходи від бізнесу.

100 країн за 88 днів

“Ми займалися кількома видами бізнесу, і у нас залишились товарні залишки. Один з бізнесів ми закрили, допродуємо товар. І є можливість у процесі залучати собі кошти від свого ж товару і далі рухатись”, – розповідає Павло.

Спонсорів у сім’ї нема. Єдине – 5% від загальної вартості Федновим профінансував їхній земляк, який не хоче, щоб його називали. Адже він зробив це просто від душі, а не для реклами.

***

Стежити за пригодами сім’ї Феднових можна в Instagram – team_mission365.

Від себе додам, що також буду слідкувати за Павлом і дітьми, і я впевнений, що через вісім місяців ми зустрінемося з вже рекордсменами, які відвідають за один рік всі країни світу.

Support and Follow events in UkraineMore Info