Це гостьова стаття мого колеги, а віднедавна і члена ОМБІЗ Картелю, фінансового консультанта й інвестора Олексія Латенка. Якось ми з Алексом були менторами на тижневому бізнесовому кемпі. А зараз кожен працює над своїми проектами. В будь-якому разі рекомендую вам до перегляду його корисний лонг-рід про багатство та ключ до нього.

багатство

Далі прямим текстом від автора…

***

Кажуть, що інтелігент – це людина, здатна написати це слово без помилок. Розвитку інтелекту, як і освіті загалом, приділяють усе більше уваги, бо від цього нібито залежить майбутній успіх людини. На перший погляд, усе правильно, однак чому б не поглянути на це з іншої точки зору?

Мерилін вос Савант, записана в “Книзі рекордів Гіннеса” як найрозумніша жінка планети з IQ 230 ще в десятирічному віці, жила на допомогу по безробіттю, доки, не дізнавшись про її непересічний інтелект, жінку не запросили на роботу секретаркою. Люди, звісно ж, не могли не повестись на заклик: «Найрозумніша жінка планети відповість на всі ваші запитання!»

Боббі Чез, при IQ 170, займався боксом, але нічим, окрім програшу знаменитому Евандеру Холіфілду, не запам’ятався.

Рік Роснер із IQ 192 – телепродюсер. У його резюме згадується робота натурником, стриптизером, охоронцем та офіціантом на роликах. Рік вважається другим за інтелектом, тому іноді не спить по 20 годин, розв’язуючи задачі, аби змістити першого номера з таблиці найрозумніших людей світу.

Уільям Джеймс Сідіс – американський вундеркінд, котрий навчився писати ще в перший рік свого життя, у три роки читав Гомера в оригіналі, а до восьми літ уже написав чотири книги, зокрема монографію з анатомії. Знає понад 40 мов. Однак, подорослішавши, став звичайним бухгалтером і звільняється з роботи одразу ж, щойно хтось дізнається про його геніальність.

Здавалося б, усі ці найрозумніші люди світу мали б очолювати списки найбагатших людей планети, однак високі показники IQ зовсім не гарантують своїм власникам розкішного життя.

Сьогодні частенько можна почути про ще один вид інтелекту – емоційний, коли йдеться про вміння керувати собою та власними емоціями у найрізноманітніших ситуаціях. Проте й він не є запорукою життя з достатком.

Тож у чому секрет людей, які вміють «робити гроші з повітря»?

Я переконаний, що всі вони – від тих, хто вміє заробляти до найбагатших людей світу – володіють зовсім іншою зброєю, назва якої – фінансовий інтелект.

***

Хто такий Олексій Латенко?

Вам, мабуть, кортить дізнатися, хто я такий, аби говорити про фінансовий IQ? Гаразд, ось кілька фактів про мене.

багатство

Дозвольте відрекомендуватися: Олексій Латенко, підприємець, наставник-експерт у досягненні фінансового добробуту та збільшенні особистої ефективності. Засновник Cash Flow Club, автор тренінгової гри з фінансового мислення, діагностики обмежень та трансформації задля нових можливостей.

Нині у мене 11 активів: нерухомість, кілька бізнесів, франчайзинги тощо. Усі вони приносять понад 30 видів інтелектуальних, активних та пасивних прибутків. Свого часу я вирішив, що краще мати 10% у 10 активах, аніж 100% в одному. Це рішення – створити множинні джерела прибутків – змінило моє життя. Воно дозволило мені отримати найцінніший ресурс – час. Завдяки цьому зараз я можу обирати, у що вкладати свої фінанси, з ким вести бізнес, з ким спілкуватися і найголовніше – маю можливість розвиватися далі та допомагати всім охочим.

 

“Додо Піца”

У вересні позаминулого року ми відкрили “Додо Піцу” – один із найкращих проєктів із франчайзингу. Моя частка в цьому бізнесі становить 10%. Попри те, що будь-яке підприємство на початку може бути збитковим, у перший же місяць ми вийшли в 0, і ось уже півтора року цей проєкт приносить прибутки.

Про фінансовий інтелект

Ось так готується піца, і ви в режимі реального часу зможете відслідкувати весь процес приготування.

 

“MONASTIK”


За 24 кілометри від Трускавця знаходиться “MONASTIK” – екологічно чистий СПА-курорт. Тут ви можете відпочити в шале із натурального дерева…

А поблизу – ставок, де можна порибалити і навіть спіймати форель. Якщо забажаєте, то свіжоспійману рибину вам відразу ж і приготують, адже тут є чудовий ресторан, де працюють професіонали. Неподалік є підйомники і можна покататися на лижах, а якщо забажаєте, то зможете взагалі зануритися у цифровий детокс чи насолодитися різноманітними СПА процедурами, як-от турманієвий хамам.

 

Придбання нерухомості в житловому комплексі “RYBALSKY”

Проєкт, у який я інвестував зі своїми партнерами – це придбання нерухомості в житловому комплексі “RYBALSKY”. Він знаходиться на березі Дніпра між Оболонню і Подолом. У цьому проєкті я отримав прекрасний досвід спільного інвестування. Дуже цікавий концепт, закриті двори з інфраструктурою нового типу.

 

Відкриття велнес-центрів в Америці

У місті Батл Граунд, штат Вашингтон, у квітні 2018 року ми відкрили велнес-центр.

 

Нині у нас уже шість салонів в Америці.

 

Звісно, я входжу до ради засновників, відвідую наради, але при цьому маю змогу займатися тим, що мені до душі, зокрема, проводжу тренінги з фінансової усвідомленості та розвитку фінансового інтелекту.

Роберт Кійосакі, один із моїх наставників у сфері фінансів, у своїй книзі «Підніміть свій фінансовий IQ» пише:

«У мого бідного батька все життя були проблеми з грошима. Незалежного від того, скільки він заробляв, грошей ніколи не вистачало. Нездатність вирішити цю проблему мучила його аж до самісінької смерті. Сумно, однак він постійно відчував, що не реалізувався ні в професійному, ні в сімейному плані».

 

Інтелéкт (від лат. intellectus «відчуття», «сприйняття», «розуміння») — інформаційний потенціал знань конкретної особистості, загальна здатність до пізнання і вирішення проблем, що впливає на успішність будь-якої діяльності і лежить в основі інших здібностей.

Фінансовий інтелект – це можливість та вміння залучати фінанси в своє життя, керувати ними, збільшувати прибутки, створювати активи та пасиви з метою кардинально якісно змінити свій рівень достатку.

 

Хто б не хотів якогось ранку прокинутися мільйонером? Проте день у день ми робимо неефективні кроки, у результаті яких залишаємося там, де й були, аби не гірше.

Анекдот: Постав Ангел перед Богом та й каже: “Господи! Мій підопічний уже дістав своїми проханнями: щодня просить виграш у лотерею! Може, хай таки виграє, га?”.  “Та я ж не проти, – лагідно відказує Всевишній. – Але нехай хоча б купить лотерейний квиток!”

Прагнучи добробуту, ми іноді теж не «купуємо лотерейний квиток», тобто не робимо нічого задля досягнення мети. Проте є й гарна новина: фінансовий інтелект, як і будь-який інший, можна розвинути, і я здатний цьому посприяти.

багатство

***

Діагностика фінансів

Понад 20 років я не лише вивчаю фінанси, а й застосовую набуті знання. Моїми наставниками були Бодо Шефер, Браян Трейсі, Гарв Екер. Проте кожен, хто цікавиться їхніми моделями досягнення достатку, мабуть, не раз міркував приблизно так: «Це все гарно звучить та, можливо, працює десь на їхніх закордонних теренах! А от спробували б вони свої ідеї втілити на нашому українському ґрунті!».

Я теж свого часу був скептиком, але скептиком-практиком. Навіщо голі теорії, коли вони не працюють? Отож, я вирішив усе перевіряти на практиці, і результати не забарилися. План Бодо Шефера, розрахований на 7 років, я втілив за 6 і пішов далі: створив множинні джерела прибутків. Сьогодні я готовий ділитися своїми знаннями та досвідом.

багатство

 

Проте для вас це залишиться тільки гіпотезою, поки ви не почнете:

  • Думати
  • Перевіряти
  • Застосовувати.

На своїх тренінгах найперше я роблю діагностику – майже як лікар, перед тим, як почати лікування. Цей своєрідний тест на фінансовий IQ – моя авторська технологія, котра дасть вам розуміння, де ви нині знаходитеся та що саме потрібно розвивати й куди рухатися. Як не дивно, але багато людей – дрімучі невігласи у сфері фінансів.

Діагностика допомагає побачити реальну картину, а твереза оцінка фінансової ситуації – це перший чи не найважливіший крок на шляху до власного добробуту та процвітання. Для того, аби ви тверезо оцінили свою фінансову спроможність, пропоную один невеличкий тест. Визначте щомісячний рівень прибутків своєї сім’ї за такою шкалою:

  • Фінансова скрута, злидні, убозтво – прибуток до 250 євро щомісяця.
  • Бідність – прибуток до 500 євро щомісяця.
  • Малозабезпеченість – прибуток до 1000 євро щомісяця.
  • Середній достаток – прибуток від 1000 до 5 000 євро щомісяця.
  • Забезпеченість – прибуток від 5 000 до 10 000 євро щомісяця.
  • Добробут – прибуток від 10 000 до 25 000 євро щомісяця.
  • Багатство – прибуток понад 25 000 євро щомісяця.

Як вам діагностика? Чи бажаєте ви залишатися на тому рівні, де є зараз? Якщо ні, то обов’язково поставте собі за мету цього року перейти у «вищу лігу» – на наступну фінансову сходинку. Тоді ви не думатимете про виживання, а почнете міркувати іншими категоріями, як-от: покликання чи місія.

До речі, ми з моїм наставником Геннадієм Куімовим запустили міні-курс із постановки правильних цілей на 2020 рік. Усі охочі можуть приєднатися до нього тут: “Успішний 2020 рік. Постановка та досягнення цілей” або ж обрати собі курс до смаку та завантажити в подарунок мою авторську програму “Особистий фінансовий план” просто зараз.

Моє покликання – допомагати людям покращувати свій добробут. Та ситуація, у якій ви перебуваєте зараз, є наслідком того, що ви робили чи не робили раніше. І тут є ще одна гарна новина: будь-яку фінансову ситуацію можна покращити, розвиваючи свій фінансовий IQ!

***

Фінансовий Інтелект

“Та що ж воно таке, отой ваш фінансовий інтелект?” – скаже нетерплячий читач. Що ж, час познайомитися зі складовими фінансового інтелекту.

 

1) Уміння керувати власними фінансами

Існують два найголовніші критерії оцінки ваших особистих фінансів: це капітал та грошовий потік (Cash Flow). Коли ви розумієте, як це працює, коли вмієте розрахувати цей потік за допомогою формули, то зможете контролювати свої фінанси.

Формула визначення Cash Flow (грошового потоку) виглядає так:

CF = ПА + ПП – В, де
ПА – прибуток активний
ПП – прибуток пасивний
В – ваші витрати.

Скориставшись наведеною формулою, можна легко розрахувати, який грошовий потік ви генеруєте та скільки грошей залишається у вас наприкінці місяця.

Капітал. Необхідно порахувати, яким капіталом ви володієте. Тут слід розрізняти інвестиційний та особистий капітали.

Особистий капітал – це сума всіх ваших активів (того, що можна перетворити на гроші протягом місяця) мінус пасиви (наприклад, те, що ви комусь винні ). Різниця й буде вашим особистим капіталом. Його необхідно вимірювати хоча б для того, щоб бачити, як зростає ваш особистий капітал щомісяця.

Інвестиційний капітал – це частина вашого капіталу, що працює на вас та приносить вам дивіденди. Його теж можна виміряти, аби потім розробити цілу систему фінансових кроків, що приведуть вас до успіху.

Я створив унікальний продукт – програму «Особистий фінансовий план (ОФП)», за допомогою якого можна розробити власну фінансову стратегію, розрахувати план фінансової безпеки, а згодом – і план фінансової незалежності. Також ви зможете оцінити свої інвестиції та розробити стратегії інвестування. Це надзвичайно потужний інструмент, за допомогою якого уже тисячі людей навчилися керувати власними фінансами та покращили свій добробут.

Читачі OpenMind.com.ua мають нагоду безкоштовно завантажити ОФП, заповнивши просту форму тут: Особистий фінансовий план. А тут ви знайдете коротке відео, як ним користуватися.

 

2) Уміння зберігати власні кошти

Більшість людей думають, що зберігати гроші – це заховати їх у банку, бажано трилітрову. Насправді ж, розвиваючи фінансовий інтелект, ми збільшуємо свої прибутки, отже, і витрати зростають теж, і це чудово! Адже ви покращуєте рівень свого життя, життя своєї сім’ї. Можете дозволити собі гарні речі, смачну їжу, якісне обслуговування, висококласний відпочинок тощо. Ось тут нам і стане в пригоді програма ОФП, яка допоможе контролювати надходження, а також оптимізувати витрати.

Попрошу не плутати оптимізацію з економією! Я противник будь-якої економії, яка змушує нас обмежувати себе та урізати елементарно необхідні потреби. Унаслідок цього грошовий потік перекривається, і людина здивовано помічає, що життя не стає яскравішим і проблеми не розсмоктуються самі собою. Оптимізація допомагає заощаджувати, при цьому не знижуючи рівня життя. Це окрема розлога тема, про яку я говорю на своїх курсах.

Чудовим інструментом, яким охоче користуються мої учні, є Скарбничка.

Її можна виготовити із взуттєвої коробки (не варто обмежувати Всесвіт, який хоче вас благословити, маленькими розмірами вашої Скарбнички!). Прикрасьте коробку яскравими зображеннями вашої мрії чи просто естетично оформіть так, аби вона викликала у вас найприємніші емоції. Зробіть проріз для грошей та поповнюйте свою Скарбничку за такими пунктами:

  • Відкладайте щодня емоційно незначну для вас суму.
  • Отримуючи прибуток, 10% кладіть до Скарбнички.
  • Одержавши несподіваний прибуток, покладіть туди всю суму повністю.
  • При кожній покупці вартістю понад 100 доларів відкладайте до Скарбнички 5%.
  • Отримавши знижку, покладіть цю суму до Скарбнички повністю.
  • Щодня кладемо до Скарбнички всі дрібні гроші зі свого гаманця.

Усе це виглядає надто просто, але Скарбничка й справді працює! Ви б бачили обличчя моїх учнів із різноманітних куточків світу, коли ми у прямому ефірі якраз напередодні нового року відкривали свої скарбнички! Емоції просто неймовірні! Люди не вірили, що змогли накопичити такі суми! Звісно, накопичення були різними – рекордний результат становив понад 10 000 доларів, а одна з учасниць курсу виявила в Скарбничці 73% від своїх прибутків! Я рекомендую половину суми витратити на емоційні покупки, що потішать вас та близьких, а іншу половину суми вкласти в інвестиції.

 

3) Фінансова стратегія

Бодо Шефер пропонує три стратегії для досягнення фінансового добробуту. Я розробив і випробував ще дві, які реально працюють. Ця окрема тема потребує багато часу, тому скажу просто: я пропоную тільки дієві стратегії і навчаю цьому на своїх курсах фінансової усвідомленості. Заповнити форму та вибрати потрібний курс, а також отримати додаткову інформацію можна ТУТ.

 

4) Збільшення прибутків

Чи знаєте ви, що прибутків існує цілих чотири види:

  • Активний
  • Пасивний
  • Спекулятивний
  • Інтелектуальний.

Якщо перші два у всіх на слуху, то два інших, мабуть, варто пояснити детальніше. Спекулятивний прибуток – це дохід на різниці цін, коли ви маєте здатність купити щось дешевше, а продати дорожче. Інтелектуальний прибуток – це ті активи, які ви створюєте власним розумом, наприклад, пишете книги, як Орест Зуб, які потім стають бестселерами.

 

5) Особистісний та духовний розвиток, усвідомленість, мислення, відповідальність та переконання

Усі ці фактори є потужними прискорювачами на шляху до вашої мети.

Самовдосконалення та прокачування ваших професійних навичок допоможе збільшити вартість вашої години та залучити нові надходження.

Ваш духовний розвиток допоможе привабити всі гроші, котрих ви поки що не бачите і не уявляєте, як їх заробити. Скажу більше: ви, наче магніт, зможете притягнути реальність, де ви багаті, здорові та щасливі, де гроші надходять до вас зусібіч, а не тільки через зарплатню.

Усвідомленість допоможе вам тверезо оцінювати будь-яку ситуацію, а змінивши свій спосіб мислення та власні переконання, ви зміните своє оточення й самого себе.

Відповідальність же допомагає не лише зрозуміти, що саме ти є причиною всього, що з тобою відбувається, а й стати відповіддю на потреби інших людей.

“Нездатність вирішувати проблеми, спроби ухилитися від них лише продовжують агонію і погіршують ситуацію. Замість того щоб розбагатіти, люди стають ще біднішими. Замість підвищення свого фінансового IQ, вони підвищують рівень своїх матеріальних проблем”, – Роберт Кійосакі «Підніміть свій фінансовий IQ»

Наше завдання – докорінно змінити мислення. Існує потужний інструмент, який працює на рівні підсвідомості і має назву «Вихователь мільйонера». Про це я детально розповідаю ось тут.

У телеграмі ми створили канал “Щоденник фінансової усвідомленості“, куди щодня приходять підказки-нагадування-поради, які допомагають тримати фокус на фінансовій сфері вашого життя. Майже 700 учасників з різних куточків світу мають змогу користуватися цим чудовим інструментом, а також спілкуватися з мега позитивними людьми. Приєднуйтеся!

 

6) Розумне інвестування

– коли ви знаєте, куди, навіщо та на яких умовах інвестуєте гроші, який прибуток отримаєте, коли ви контролюєте фінансовий потік і розумієте, що відбувається з вашими грошима. Не варто довіряти свої кошти абикому, керуючись порадами кума чи, крий боже, телереклами. Інакше буде, як в анекдоті: Коли людина з грішми зустрічається з людиною з досвідом, то в результаті перший лишається з досвідом, а другий – із грішми.

На жаль, набутий таким чином досвід не завжди буває зі знаком «плюс».

 

7) Створення множинних джерел прибутків

За такої умови ви не боятиметеся, що з вашими інвестиціями щось трапиться, адже у вас залишаться інші, які ви собі створили.

 

8) Уміння використовувати тренди та нові можливості

Світ змінюється, і старі схеми не працюють або дихають на ладан. Потрібно бути в тренді, розвивати свої професійні навички, своє бачення і дивитися хоча б на кілька кроків уперед. А найголовніше – використовувати ті можливості, які відкриваються перед вами просто зараз.

 

9) Важелі: ГІЛ, ЧІЛ, ЗІЛ, ДІЛ, ЕІЛ, МІЛ, ЗВІЛ, РІЛ та ІІЛ

– це не шаманське заклинання. Усе просто:

багатство

Гроші, час, знання, досвід, енергія, можливості, зв’язки, ресурси та ідеї інших людей – це потужні і дієві важелі, які допоможуть вам перейти на інший рівень, причому швидко і з задоволенням.

 

10) Партнери

Ваші партнери – це той потужний каталізатор, котрий допомагає не просто робити бізнес, а створити щось на кшталт синергії. Тоді виникають стосунки “win-win”, коли від співпраці виграють обоє. А щоб було за принципом 1+1=11, шукайте потужних партнерів, об’єднуйтесь із ними, створюйте крутий продукт, даруйте радість та задоволення своїм клієнтам – тоді ви не тільки розвиватимете свій фінансовий інтелект, а й збільшуватимете фінансовий потік.

багатство

На цьому фото ви бачите нас з Іцхаком Пінтосевичем – потужним мотиваційним та бізнес-тренером, відомим оратором, популярним письменником та коучем. Я пишаюся тим, що ми ось уже 9 років працюємо разом. Оптимізм та енергія цієї непересічної людини б’ють через край! І таких партнерів у мене декілька.

Я радію можливості вести бізнес із яскравими фінансистами та людьми світового масштабу. Хтось, можливо, скаже, що мені просто пощастило з партнерами, але так було не завжди. Я сам притягнув їх у своє життя і ретельно працював, вибудовуючи відносини на підвалинах чесності та довіри.

 

11) Законність, екологічність, етичність та сплата податків

Я вам рекомендую переглянути, де у своїх діях по відношенню до себе чи інших людей – співробітників, начальства, партнерів, держави – ви вчиняли незаконні, дещо неекологічні, неетичні дії. Випишіть усе це на папір і подивіться, яким чином ви можете це змінити. Тобто якщо у вашому житті є якісь речі, які вас не тішать або ви відчуваєте, що чините неправильно, – отже, необхідно поставити перед собою мету це змінити. Крок за кроком, десь за півроку або рік, ви зможете досягти цієї мети, і тоді почнете отримувати ще більше грошей. Чим більше ви віддаватимете, тим більше отримуватимете.

 

12) Оточення

Ваше оточення або тягне донизу, або міцно тримає вас на місці, або підносить угору. Ви самі легко можете це визначити, вибравши зі свого оточення 10 осіб, з якими спілкуєтеся найчастіше, і проаналізувати кожного зокрема, як впливають ці взаємини на ваш розвиток. Робіть висновки!

Можливо, вам доведеться відмовитися від спілкування з людиною, яка не сприяє вашому розвитку. Якщо це зробити неможливо, тоді зведіть ваші стосунки до мінімуму.

Коли людина тримає вас на місці, не тягне ні вгору, ні вниз, з нею просто, комфортно і їй добре з вами – це комфортна зона, можна зберегти такі відносини. Але зважте, чи вартий ваш час таких взаємин, чи, може, слід інвестувати його у щось цінніше – вибір за вами.

Людей же, завдяки яким ви ростете, підвищуєте професійний рівень та свої можливості, необхідно притягати в своє оточення якомога більше. Саме тоді відбуваються ваше зростання і розвиток, адже ресурсні люди створюють ресурсні можливості.

 

13) Застосування законів кармічного менеджменту

Саме закон кармічного менеджменту дозволить вам отримати задоволення від зароблених грошей, покращити якість життя, аби воно відкривало перед вами нові горизонти. Чим більше у вас грошей, тим більше можливостей ви можете реалізувати!

Допоможіть своїй батьківщині – станьте багатими! Ви не потрібні вітчизні, коли бідні, хворі, на пенсії, постійно щось вимагаєте чи чогось потребуєте. А ось коли ви щасливі, багаті, ресурсні, коли у вас повно енергії та ще більше можливостей – ось така людина потрібна своїй родині, країні, рідному місту та, зрештою, сама собі. І такою людиною можете стати саме ви, якщо розвиватимете свій фінансовий інтелект!

Ви можете насолоджуватися мандрівками екзотичними місцями планети…

багатство

Або спробувати щось таке, чого ніколи не робили, наприклад, дати інтерв’ю на радіо у Портленді, штат Орегон…

багатство,

… Або ж сісти за кермо літака, аби відчути, як тобі підкоряється не тільки залізний птах, а й твоя доля….

багатство

***

Скоро у Львові

Фінансовий інтелект робить мене наповненим, щасливим, радісним і цілісним. Чому? Тому що грошей і часу вдосталь. Я займаюся улюбленою справою, отримую радість і задоволення. Наприклад, інвестую в нерухомість на Кіпрі і навчаю цьому своїх учнів.

багатство

 

Я завжди готовий допомогти людям розвивати свій фінансовий IQ. Зокрема, незабаром, а саме 22-23 лютого у Львові я проведу тренінг «Шлях до фінансового добробуту: стратегії, цілі, завдання, інструменти», а також на вас чекатиме фінансова гра «Щурячі перегони». До речі, взяти участь у грі можна й онлайн, адже це відкриває чудову можливість будь-кому в будь-якому куточку світу спостерігати за грою або ж узяти в ній участь офлайн.

багатство

Детальніше про подію читайте тут: “Щурячі перегони” і не тільки.

***

Cash Flow Club – ваш фінансовий наставник

Це мій особистий проєкт, заснований у 2005 році, у рамках якого я проводжу авторські ігри, навчаю ведучих. Ми є одними з лідерів фінансових тренінг-ігор.

багатство

 

За цей час понад 15 000 людей пройшло навчання в цьому клубі, я навчив понад 215 ведучих. Було проведено понад 3 500 ігор. Сьогодні нашими корпоративними замовниками є такі відомі компанії, як “Pfizer”, “Philips”, компанія “Тrouw Nutrition”, “Ощадбанк”, “InterContinental”, “Philip Morris”, “JTI” та багатьма іншими.

багатство

Усього цього досягти – уже щастя. І багато людей, піднявшись на вершину, розуміють, що насправді питання грошей – важливе, але не головне.

Усе починається з цінностей, із фундаменту. А ось коли ви займаєтеся своїми цінностями – гроші приходять самі собою. Коли вам бракує фінансів, або відчуваєте, що хочете більше грошей, то ви створюєте надлишковий потенціал, і життя починає вас тренувати, тобто вчити і робити досвідченою людиною.

А коли ви починаєте довіряти життю, коли легко ставитеся до цих речей, починаєте фокусуватися не на тому, чого бажаєте, – не на грошах, а на інших речах, – тоді фінансові потоки наповнюють ваше життя. Ось так це й працює.

І, напевно, ключовий момент – це знайти своє призначення і виконувати головне завдання свого життя. А що може бути краще, ніж рухатися в своєму призначенні й мати при цьому життя з достатком?

Кажуть, ліпше раз побачити, ніж сто разів почути, тому я з приємністю запрошую всіх читачів Оpenmind.com.ua і кожного, хто таки дістався до кінця цього поста, на тренінг “Шлях до фінансового добробуту” та тренінгову гру “Щурячі перегони”.

багатство

Кількість місць обмежена, тому реєструйтеся на Cashflowclub.lviv.ua та забронюйте місце собі, друзям та рідним, а також тим, кому щиро хочете допомогти досягти фінансового успіху. За потреби ви можете замовити зворотній дзвінок і отримати додаткову інформацію. Про подальші заходи ми неодмінно вас поінформуємо!

Ті , хто проходить у мене навчання або хоч раз побував на грі, шкодують тільки про одне: “Чому я раніше цього не знав?”. Тож не прогавте свій шанс, пані та панове! До зустрічей на тренінгах!

Support and Follow events in UkraineMore Info