Робота чиновника в розумінні багатьох людей переважно асоціюється з постійною зайнятістю без вільних вечорів і навіть вихідних днів. Але сьогоднішній мій гість Андрій Бондаренко доводить, що можна ефективно працювати на державній службі і при цьому втілювати в життя інші свої мрії. Для Андрія такою мрією є подорожі по цілому світу.

Андрій Бондаренко працює на посаді заступника міського голови Хмельницького, а також є активним мандрівником (відвідав вже 62 країни!) та веде свій блог про подорожі Andy Travel. Також Андрій є членом нашого ОМБІЗ Картелю, участь в якому потрібна йому для того, аби з часом повністю зайнятися улюбленою справою вже у ролі бізнесмена.

Отож, запрошую послухати нашу розмову, з якої ви дізнаєтесь, як саме Андрієві вдається поєднувати державну службу і мандри, і як до цього ставляться його колеги і звичайні люди.

 

Як зазвичай, маємо три формати: 

1) Відео на каналі.

 

2) Аудіо з подкасту

Слухайте у: Apple Podcasts / Google Podcasts / Overcast / Spotify.

 

Таймлайн: 

  • 00:26 – В скількох країнах вже побував
  • 01:06 – Як вдається поєднувати подорожі з держслужбою?
  • 02:34 – Не любив чиновників і зараз їх не люблю
  • 03:54 – Звідки береш час на подорожі?
  • 05:47 – Про гроші
  • 07:26 – Яка реакція співробітників на подорожі Андрія
  • 08:25 – Як реагує суспільство на мандрівки чиновника
  • 09:27 – Імплементація зарубіжного досвіду інших країн
  • 11:18 – Про транспорт
  • 14:37 – Про тайм-менеджмент і книгу Формула Продуктивності
  • 16:30 – Зміни у житті після прочитання книги

 

3) Стаття.

***

Нетиповий чиновник

Як каже Андрій Бондаренко, про державну службу він ніколи не мріяв, але склалося так, що після навчання в університеті він потрапив на роботу у фінансове управління Хмельницької облдержадміністрації.

За цю справу взявся дуже серйозно, і за шість років «доріс» до начальника управління та зрештою до заступника міського голови. У цей перід він не забував про подорожі, адже без них він не може жити та ефективно працювати.

Андрій Бондаренко

Андрій каже, що йому ніколи не подобалося у чиновниках те, що вони закриті від людей. Тому він відкрито розповідає про свої мандри, зокрема, й те, скільки коштів на них витрачає.

«Я не приховую, що витрачаю на подорожі в рік приблизно 100 тисяч гривень. Це десь третина мого заробітку. Це багато. Але якщо я не буду подорожувати, то не буду приносити користі суспільству. Подорожі мене надихають», – каже Андрій.

***

Де чиновнику брати час на мандри

Насамперед в Андрія є доволі тривала офіційна відпустка – 45 днів у рік. Крім того, є звичайні вихідні і святкові. Як правило, Андрій бере одну довгу відпустку тривалістю три тижні, а потім ще тричі назбирується по тижню. Таким чином в рік йому вдається здійснити чотири мандрівки.

До речі, подібним чином вдається мандрувати ще одному нашому картельчанину, автору блогу “Подорожуй” Віктору Стиничу. Про нього можна прочитати у статті “Як подорожувати по 100 днів у році, якщо ви працюєте на звичайній офісній роботі”.

Під час подорожі роботі Андрій присвячує не більше 15-20 хвилин на день – контактує зі своєю командою, щоб відкоригувати певні питання.

***

Як реагують люди

За словами Андрія, і колеги по роботі, і пересічні містяни позитивно сприймають його захоплення подорожами. Співробітники стежать за його мандрами, чекають на розповіді, активно лайкають фото в соцмережах.

Андрій Бондаренко

За спостереженнями Андрія, 95% містян також позитивно сприймають інформацію про його подорожі. І, як наголошує мій співрозмовник, справа не в тому, що ти десь в Аргентині чи ще десь, а в тому, щоб управлінська машина функціонувала. Люди, які є на місці, повинні виконувати ту роботу, яку вони мають виконувати.

«На життєдіяльність міста не повинна впливати відсутність чи присутність на робочому місці керівника. Має працювати система, яку до того ти налагодив»,- каже Андрій.

***

Тайм-менеджмент – це головне

Управління часом – важлива річ, коли ви хочете все встигати на роботі і ще й працювати на свою мрію. Андрій каже, що раніше він працював на роботі допізна, приходив додому виснажений і сил не залишалося навіть на те, щоб обробити фотографії з мандрів. При цьому на роботі він все одно багато чого не встигав.

«Коли я прочитав книгу «Формула продуктивності», то все змінилося. Зараз я вчасно йду з роботи і не перевтомлююсь. Вдома ще займаюся навчанням, підготовкою до подорожей, а на роботі все встигаю. Я зрозумів, як меншими зусиллями досягати більших результатів», – розповідає Андрій.

Також він ще раніше задумався про те, що хоче монетизувати своє захоплення подорожами. І для цього приєднався до ОМБІЗ Картелю, в якому ми допомагаємо учасникам запустити бізнесову діяльність, або ж розвинути вже наявну справу.

***

РЕЗЮМЕ

Як бачите друзі, життям своєї мрії можна жити навіть тоді, коли у вас є серйозні робочі обов’язки. Андрій Бондаренко знайшов свою золоту середину. Його приклад показує, що можна йти не лише протоптаною стежиною, а й обирати інші варіанти, яких є безліч. Адже світ навколо відкритий, і вибір лише за вами.

Тож успіхів вам у цьому напрямку та підписуйтеся на Андрія у фейсбук і зазирніть на його сайт – andy-travel.com.ua. А якщо і вам вдається поєднувати роботу з улюбленою справою, то діліться своїм досвідом у коментарях. Почуємось!

Support and Follow events in UkraineMore Info