Це гостьовий пост Богдана-Нестора Ліпича, засновника проєкту Ukraine Dancing, а також одного із резидентів нашого центру розвитку онлайн-підприємництва УАнету ОМБІЗ Картель. Далі прямим текстом від автора.

У 2017 році вперше в Україні у медіапросторі з’явився проект про україномовну електронну танцювальну музику Ukraine Dancing. Спершу це були просто подкасти. Нині їх написано більше 180. І всі випуски доступні на однойменному YouTube-каналі.

«Дуже важливо донести до слухача якісний вітчизняний медіа-продукт саме українською мовою, адже в попередні роки україномовна музика часто лишалася поза ефіром. А тепер величезну кількість україномовних подкастів можна слухати не лише вдома, а й у подорожах: на авто, на велосипеді, в літаку, чи просто піших мандрівках.

Тому в Ukraine Dancing я презентую яскраві ремікси, мешапи та авторські композиції з українським вокалом від кращих артистів нашої країни. Проект сприятиме розвитку української мови, пісні та клубної музики загалом. Відповідно й матиме клубний формат та призначений передусім для молодіжної аудиторії. Наша мета – розвивати національний україномовний клубний саунд. Це ідея, яка об’єднує та надихає».

«А от що стосується сучасної танцювальної української музики, то з цим, відверто кажучи, доволі туго. І тут нам на виручку приходить канал Ukraine Dancing, де ви зможете знайти багато підбірок сучасної електронної танцювальної музики…», – додає відомий український шоумен, ведучий та волонтер Сергій Притула в одному із відео на своєму YouTube-каналі.

Весь контент шоу – україномовний, що актуально й до вимог часу! А, отже, це і суспільно-корисна ініціатива. Ідея, що об’єднала багатьох наших співвітчизників, свідомих інтелектуальних людей, готових захищати національні цінності, розвиватися та пізнавати нове. Не даремно слоганом проекту є фраза: «Музика свободи та інтелекту».

***

І не лише подкасти!

Нині над Ukraine Dancing натхненно працює велика команда, а сам проект стрімко розвивається в декількох напрямках. Зокрема:

Ukraine Dancing Radioshow – радіопрограма про україномовну електронну танцювальну музику, яка щоп’ятниці та щопонеділка транслюється на радіо Kiss FM Ukraine о 21:00 (а також на інших радіостанціях). В її рамках звучать кращі танцювальні треки від вітчизняних артистів: ремікси, мешапи тощо.

 

Ukraine Dancing Chart – щомісячний, а також щорічний чарт кращих україномовних танцювальних треків, що проходить на сайті Kiss FM в розділі Чарти.

 

Ukraine Dancing Awards – перша в Україні щорічна премія україномовної електронної танцювальної музики. Уперше відбулася в січні 2021 року у студії радіо Kiss FM. Слухачі та відібране журі визначили три кращі треки 2020 року, а переможці були нагороджені за вагомий внесок у розвиток української денс-культури в номінації «Кращий україномовний танцювальний трек року».

 

Ukraine Dancing Live – онлайн-подія у студії Kiss FM від резидентів Ukraine Dancing. Захід уперше відбувся 08.10.2020 та транслювався на офіційній сторінці радіостанції в Instagram. Артисти Frooker, FrenZy, Dima Zago гучно відіграли україномовний сет, а співачка Julia Montblanc представила декілька свіжих авторських робіт. 

«Після виступу я отримав лише позитив, – ділиться враженнями діджей Frooker, – надзвичайно сподобалась атмосфера у студії: всі дуже щирі та привітні. Ще 11-12 років тому під час шкільних років виступити на Kiss FM було моєю мрією. Потрібно вірити в себе, старанно працювати і все вийде. З упевненістю скажу, що мрії здійснюються!». Удруге такий лайв організували 15 січня 2021 року.

 

Ukraine Dancing Show – це формат українських вечірок від резидентів Ukraine Dancing за підтримки радіостанції Kiss FM. Справжнє клубне шоу, що передбачає яскраві танці під українську танцювальну музику, веселих діджеїв, цікаву розважальну програму задля підтримки національних звичаїв, традицій.

Востаннє українську вечірку артисти проекту Ukraine Dancing Lipich та Frooker організували в одному із кращих клубів Варшави “Mirage”. І саме – до Дня Закоханих. “Це було круто: чудовий досвід, хороші відгуки, приємні враження, коли доносиш власну ідею та культуру своєї країни до іноземців та української діаспори”.

 

Ukraine Dancing Label – проект прагне розвиватися до рівня повноцінного лейблу, а його резиденти всерйоз зайнялися звуковиданням, тому з їх руки на цифрових платформах, таких як Spotify, Beatport, Apple Music, YouTube Music, Soundcloud та інших з’явилося безліч релізів. А творча команда лейблу постійно співпрацює з відомими вітчизняними артистами та гуртами. Зокрема, вже вийшли ремікси на треки виконавців: MamaRika, Kazka, NK Настя Каменських, Dzidzio, Ольга Цибульська, Alekseev, Артем Пивоваров, Марія Яремчук, ТНМК, Navka, Kalush, Хас та ін.

***

Де слухати та завантажити подкасти?

Слухати подкасти Ukraine Dancing ви зможете на одному із цих сервісів: YouTube, Soundcloud, PromoDJ, Kiss FM, Google Podcast, Apple Podcast, Deezer, MixCloud, Telegram, Viber.

Ну а завантажити кожен окремий випуск, або ж всі одразу можливо на Google Drive.

Словом, проекту є куди розвиватися, тому фінансова підтримка є дуже важливою. Свій внесок в розвиток української музики ви зможете зробити тут.

Support and Follow events in UkraineMore Info