Нерухомість є одним із найстаріших та найбільш зрозумілих форматів інвестицій для багатьох людей. Про це доволі предметно говорить Славек Мутурі у нашій розмові про фінансову незалежність та як її досягнути.

Якщо коротко, то для досягнення фінансової незалежності необхідно сформувати активи, які б пасивно генерували доходів більше ніж ми витрачаємо на життя. Ясна річ, що для різних людей мова іде про різні суми. Але це вже питання власних апетитів кожного.

В будь-якому разі, щоб сформувати ці активи, потрібно інвестувати. І тут вже варіантів до кольору – до вибору. Тож, наразі хочу звернути вашу увагу на такий формат інвестицій, як готельна нерухомість Україні, а не десь там в Іспанії чи Туреччині.

***

З житловою нерухомістю, як інвестицією, в принципі усе доволі просто і зрозуміло. Придбав квартиру та здаєш в оренду. Біда лише у тому, що це не зовсім пасивний дохід.

Потрібно зробити ремонт, шукати орендарів, спілкуватися з ними та вирішувати поточні справи, обслуговувати приміщення, замінювати якесь обладння, нагадувати по сплаті оренди etc. Ну, ви і так в курсі.

За наявності лише декількох обʼєктів така справа перетворюється в фул-тайм роботу і пасивним доходом уже взагалі не пахне. Саме тому Славеку довелося заснувати property management компанію Mzuri.pl і лише тоді він зітхнув з полегшенням та зумів відвідати усі країни світу.

Оскільки я також планую відвідати усі країни і наразі побував лише (або “аж”) у 129, то беру приклад з тих, хто на багато кроків попереду. І без пасивного доходу зробити це було б дуже складно.

(карта відвіданих мною країни – https://openmind.com.ua/places/)

Наразі у нас в Україні весь цей ринок з обслуговування нерухомості знаходиться на зародковому рівні. Також все більше людей починає цікавитися різними видами інвестицій саме для пасивного доходу.

І насправді тут нема що придумувати, адже у світі уже давно функціонують дієві перевірені перевірені моделі. Одна із них…

*** 

Готельна нерухомість, як абсолютно пасивна інвестиція

Флагманом на цьому ринку є львівська девелоперська компанія LEV Development, у якої зараз в процесі реалізації перебувають два обʼєкти: Cityzen YA у Яремче та Premier Resort в Буковелі.

Фішка полягає у тому, що людина (приватний інвестор) купує номер в готелі, а всім решта займається керуюча компанія. Ця бізнес-модель тільки починає приходити в Україну, хоча уже давно поширена у світі.

Це абсолютно пасивний дохід! Власнику номера не потрібно буде замінювати лампочку або підкручувати труби. Продажем номерів та обслуговуванням клієнтів також займатиметься професійний готельний оператор.

***

Детальніше про готельну нерухомість…

Восени я проводив онлайн конференцію про свободу в житті та бізнесі FreedomConUA. Четвертий день у нас був присвячений саме інвестиціям. А одним із спікерів виступив Василь Варга, керівник проєктів у LEV Development, та детально розповів про їхні напрацювання.

Ось запис його презентації про готельну нерухомість в Україні, як формат пасивної інвестиції.

Також недавно я їхав на Буковель відкривати зимовий катальний сезон та особисто відвідав обидва обʼєкти.

***

CityZen YA

В Яремче для Cityzen YA уже залили фундамент і нульовий поверх. Роботи активно ведуться навіть під час снігопадів, щоб здати об’єкт вчасно. Керівник будови пан Іван, розповів, що на весну має бути моноліт, а повна здача запланована в другій чверті 2023 року.

  

Локація знаходиться поряд з вокзалом у самому центрі Яремче, що є основним відпочинковим центром Гуцульщини, а крім того самодостатнім містечком. Цей готель якісно підніме стандарти нерухомості у цілому регіоні.

Також компанія LEV Development  дбає не лише про власні проєкти, але й докладається до розвитку навколишньої території. По-перше це соціально відповідально. А по-друге, це додає вартості всій місцевості, включно з власним обʼєктом.

*** До слова, показовим прикладом є факт прокладання цілої вулиці до їхнього нового будівництва у Львові на вул. Орлика.

 

Детальніше про цей обʼєкт, включно з калькуляцією прибутковості (до 15% річних) можете дослідти на сайті – https://cityzen-ya.com/

 

Не зважаючи на те, що до планової дати здачі обʼєкту залишилося ще майже півтора роки, більшість номерів уже продано. Тож, не прогавте,  якщо це вам актуально.

 

***

Premier Resort

В Буковелі усе перебуває на завершальній стадії. Здача пʼятизірково готелю Premier Resort планується на весну 2022 року. Не побоюся сказати, що це один із найбільш вражаючих об’єктів у всьому Буковелі за масштабом та продуманістю.

    

Фактично залишилося зробити внутрішні роботи. Уже навіть готові тестові номери, щоб бажаючі інвестори побачили й відчули, як усе вигладатиме в деталях.

  

Буковель є дним з найпривабливіших інвестиційних майданчиків України. Тож привтані інвестори (чи бажаючі ними стати) точно не повинні цього ігнорувати. Ось детальніше про це на сайті – https://premier-resort.com/

*** 

РЕЗЮМЕ

Двома найважливішими питаннями у справах інвестицій є ризики та прибутковість.

Стосовно ризиків, то варто зазначити, що LEV Development є одним із провідних девелоперів України. Окрім двох згаданих обʼєктів, вони будують купу будинків у Львові та Києві.

Також недавно компанію було визнано переможцем XIX Всеукраїнської будівельної премії IBUILD 2021 у номінації «Лідер року у готельній нерухомості”. Ознайомитися з усіма їхніми проєктами ви можете за цим лінком – https://lev-development.com.ua/proekty/

 

Прибутковість звичайно була розрахована ще до того, як почали братися за готельну нерухомість, як новий формат інвестицій. Девелопер, постійно вивчає потреби туристичного ринку і створює продукт цікавий для кінцевого споживача, що гарантує заповнюваність номерного фонду, а інвестору дохід

За підрахунками компанії стабільний прибуток складатиме приблизно 15% річних. На обох сайтах (Cityzen YA | Premier Resort ) є функціонал калькуляторів дохідності.

 

Тож ви можете трішки “побавитися”, щоб спроєктувати своє поверення інвестицій та подальший дохід. А, якщо матимете додаткові питання, то не соромтеся звертатися в підтримку за розʼясненнями.

Сподіваюся вам була корисною та корисною ця публікація. Щиро бажаю мудрих і прибуткових вам інвестицій.

А сам тим часом тішуся від того, що нарешті вдалося покататися на сноуборді, оскільки ціоу минулу зиму я полдорожував теплими районами Домінікани, Гаїті, Колумбії та США.

Почуємося ? 

Support and Follow events in UkraineMore Info